ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρητική βραδιά με τον Γιώργο Παπαδάκη και τον Μανώλη Αλεξάκη από το Creternity στο Κτήμα Θυμέλη

Μια μερακλίδικη Συνάντηση με τους: Γιώργο Παπαδάκη, Μανώλη Αλεξάκη. Έναρξη με τον παραδοσιακό μουσικό σύλλογο Αποκορώνου “Ο Χαρίλαος”. Μια βραδιά για όλους τους μερακλήδες και μερακλίνες τις Κρήτης!

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ομάδα του www.creternity.org με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρματάκη. Η ιστοσελίδα αυτή είναι αφοσιωμένη στην προώθηση της Κρητικής κουλτούρας μέσα από πρωτοποριακό περιεχόμενο που περιλαμβάνει βίντεο, podcasts/συνεντεύξεις, μουσική και ζωντανές εκδηλώσεις. Ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια, πριν την εμφάνιση του facebook, myspace και youtube, ως φόρουμ επικοινωνίας των απανταχού Κρητικών. Σκοπός της σελίδας είναι να συνεχίζει να συνδέει την παγκόσμια κοινότητα αυτών που έχουν αγάπη για την Κρήτη και τον πολιτισμό της.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα στηρίξουν μελλοντικές δράσεις της ομάδας. Για πληροφορίες σχετικά με το έργο, επισκεφτείτε το www.creternity.org

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΟΥ: ΚΤΗΜΑ ΘΥΜΕΛΗ, 3ο ΧΛΜ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ-ΣΠΗΛΙΟΥ
ΠΟΤΕ: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, 2022
ΩΡΑ: ΕΝΑΡΞΗ 20:30.
ΚΟΣΤΟΣ: 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ/ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ (συμπεριλαμβάνει πλήρες μενού) ή 50€ για 2 κλήρους για το χειροποίητο, σκαλιστό μαχαίρι αξίας €7000 και ΔΩΡΟ μία είσοδος στην εκδήλωση!

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες της βραδιάς:

Ο Γιώργης Παπαδάκης γεννήθηκε στο Βαλί Καινουργίου του νομού Ηρακλείου (Μεσσαρά). Με το δικό του ξεχωριστό χρώμα στη λύρα και το τραγούδι έχει κατακτήσει θέση μεταξύ των μεγάλων της Κρητικής μουσικής. Η αξία του αναγνωρίζεται όχι μόνο από τους φίλους της μουσική του, αλλά και από συναδέλφους του και μάλιστα της νεότερης γενιάς, οι οποίοι του εμπνεύστηκαν σπουδαία τραγούδια τους τα οποία ανέδειξε με τη μοναδική φωνή του και ακούγονται μέχρι και σήμερα. Το συνθετικό του έργο είναι πλουσιότατο, διακρίνεται από το λυρισμό στη μελωδία και το τραγούδι. Είναι καλλιτέχνης ευρείας αποδοχής, με δικό του προσωπικό ύφος που αγγίζει στην παράδοση αλλά και τα σύγχρονα ακούσματα.

Ο Μανόλης Αλεξάκης γεννήθηκε το 1965 στο χωριό Ρίζα Ιεράπετρας. Ενταγμένος αυστηρά στο πλαίσιο της παραδοσιακής μουσικής, έχει στο ενεργητικό του περί τις 20 δισκογραφικές εκδόσεις, άλλα προσωπικά, άλλα σαν συμμετοχή. Θεωρεί κάτι παραπάνω από ιερή την κρητική μουσική. Πιστεύει ότι η γνήσια, καθαρή κρητική μουσική δημιουργεί συνείδηση και ανθρωπισμό, και ευχαριστεί από καρδιάς όλα εκείνα τα ιερά τέρατα του πριν και του σήμερα που έγραψαν και γράφουν ιστορία στην πορεία της μουσικής του τόπου μας. Σίγουρα τους έχει μοιάσει!

Ο παραδοσιακός μουσικός σύλλογος Αποκορώνου «Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ» ιδρύθηκε το 2012 από μουσικούς οι οποίοι είτε έχουν γεννηθεί στην επαρχία Αποκορώνου, είτε έλκουν την καταγωγή τους από αυτήν. Σκοπός της ιδρύσεως του είναι μεταξύ άλλων η διάσωση, η διατήρηση και η διάδοση του μουσικού πλούτου του Αποκόρωνα καθώς και η προβολή των μουσικών προσωπικοτήτων, που προέβησαν σε αυτή την ογκώδη μουσική παραγωγή. Το όνομα του Συλλόγου προέρχεται από τον Ξηροστερνιανό λυράρη Χαρίλαο Πιπεράκη. Ο Αποκόρωνας γέννησε πλήθος εξαιρετικών μουσικών, οι οποίοι κληροδότησαν μια τεράστια μουσική κληρονομιά. Ο σύλλογος θεωρεί, όμως, ότι ο Χαρίλαος Πιπεράκης μέσω του έργου του, αποτέλεσε τον σημαντικότερο παράγοντα διαμόρφωσης του μουσικού ηχοχρώματος, τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκρήτιο επίπεδο. Η ορχήστρα του συλλόγου σήμερα αποτελείται από 20+ μέλη.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Rethemnos.gr

Για κρατήσεις και πληροφορίες
Αλέκος Μαρματάκης, 6972813532
Facebook – Instagram