ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάγδα Βαρούχα: Η Ρεθυμνιώτισσα τραγουδοποιός που ενθουσίασε στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ!

Για μια ακόμα βραδιά το «Μουσικό Κουτί», η εκπομπή της ΕΡΤ1 που παρουσιάζουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη κάθε Τετάρτη στις 22:00, μας ενθουσίασε και μας ταξίδεψε με τους καλεσμένους της και τα τραγούδια τους.

Στην τελευταία εκπομπή φιλοξένησαν τρεις τραγουδοποιούς από διαφορετικές γενιές, τον Βαγγέλη Γερμανό και τον Κώστα Λειβαδά, αλλά και την εκπληκτική Μάγδα Βαρούχα που κατάγεται από το Μοναστηράκι Ρεθύμνου, την υπέροχη που «έκλεψε» την παράσταση!

Η Μάγδα Βαρούχα με τη χαρακτηριστική νοσταλγική φωνή της, μας συστήθηκε μέσα από τα πρώτα της μουσικά ακούσματα:

«Η μητέρα μου δε με νανούριζε με κλασικά τραγούδια, αλλά με παραδοσιακά που δεν τα καταλάβαινα και έλεγα ωραίο είναι αυτό, θα κοιμηθώ! Μεγάλωσα σε ένα μουσικό κουτί στο λιβάδι, γιατί μένουμε στο Καπανδρίτι. Σε κάθε δωμάτιο άκουγαν κάτι διαφορετικό, ο μπαμπάς μου λαϊκά, η μητέρα μου παραδοσιακά και ο αδελφός μου rock & roll», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης μίλησε για τους καλλιτέχνες που αποτελούν πρότυπο για εκείνη: «Έχω μεγάλη αγάπη στη Χαρούλα Αλεξίου, τη θαυμάζω, με έχει καθορίσει. Η μοναδική, επίσης, Δόμνα Σαμίου ήταν το πρότυπό μου στα παραδοσιακά τραγούδια».

Η Μάγδα Βαρούχα γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1990 λίγο έξω από την Αθήνα. Ο πατερας της κατάγεται από το Μοναστηράκι Αμαρίου και η μητέρα της από την Ήπειρο. Μεγάλωσε στο Καπανδρίτι και ζει εκεί μέχρι σήμερα. Φοίτησε στο ΤΕΙ Αθηνών και πήρε πτυχίο στο marketing.

Στα δεκαπέντε της χρόνια αρχίζει μαθήματα φωνητικής μιας και από πολύ μικρή φαίνεται η «αδυναμία» της στη μουσική.

Το 2010 στο δρόμο της έρχεται ο Αλέξανδρος Χατζής ο οποίος θα την ξεχωρίσει αμέσως και έτσι θα ξεκινήσει μια υπέροχη συνεργασία και φιλία η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα. Το καλοκαίρι του 2012 θα βρεθεί στην ίδια σκηνή και με τον Κώστα Χατζή στα πλαίσια μια σειράς συναυλιών, και με τον τρόπο αυτόν, για τη Μάγδα, αρχίζουν όλα. Η μουσική γίνεται ζωή της και η ζωή, μουσική.

Στην δισκογραφία μπήκε επίσημα, κυκλοφορώντας το πρώτο της single, με τίτλο «Όνειρα», σε στίχους και μουσική του Άρη Κλεισούρα. Το 2019 παρουσίασε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «28 και κάτι» σε στίχους και μουσική δική της, ενώ το περασμένο καλοκαίρι κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Πιο κοντά».