ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μανουσογιάννης: «Την 3η έδρα στη Λαϊκή Συσπείρωση την έδωσε ο λαος!»

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας με καταχωρημένο το 100% των ψήφων, η ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου και η singular logic έδιναν 3 έδρες στην Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Ρεθύμνης. Το απόγευμα της Δευτέρας η 3η έδρα μας «μετακόμισε» στον κ Μαρινάκη.

Είχαν ξεχάσει να ενεργοποιήσουν έναν από τους πολλούς κλέφτες εδρών που η νομοθεσία τους προβλέπει για να βιάζουν την θέληση του λαού. Την εκλογή δημάρχου με μόλις το 43%, την πρόβλεψη ότι η παράταξη του δημάρχου ακόμη και με 43% θα πάρει υποχρεωτικά το 60% των εδρών, το όριο του 3%. Στην περίπτωσή μας η singular είχε ξεχάσει να ενεργοποιήσει τον κλέφτη του ν+1 όπως λέγεται.

Αντί δηλ να υπολογίζουν το μέτρο εκλογής με διαίρεση των εγκύρων ψηφοδελτίων με τον αριθμό των εδρών, διαιρούν προσθέτοντας μία ανύπαρκτη έδρα. Με το κόλπο αυτό ρίχνουν τεχνητά το μέτρο ώστε οι συνδυασμοί να παίρνουν τις έδρες «με έκπτωση». Αυτό κατά κανόνα ευνοεί τους δικούς τους αντιλαϊκούς συνδυασμούς με τις πολλές έδρες, να εξοικονομούν λόγω της έκπτωσης μεγάλα υπόλοιπα για να κλέβουν τους μικρότερους. Έτσι ενώ αρχικά το υπόλοιπο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την δεύτερη κατανομή ήταν 393 ψήφοι, του κ Μαρινάκη 142 και της κ Κουτσαλεδάκη 141 και επομένως την έδρα που πήγαινε στην Λαϊκή Συσπείρωση, με την εφαρμογή του ν+1 ο κ Μαρινάκης βρέθηκε με το πλασματικό υπόλοιπο των 579 ψήφων, η Λαϊκή Συσπείρωση με 431 και η κ Κουτσαλεδάκη με 312. Έτσι μια έδρα που μας την έδωσε με την ψήφο του ο λαός, η νομοθεσία τους την έδωσε στον κ Μαρινάκη. Το ίδιο έγινε και στα Ανώγεια, στην Περιφέρεια κλπ. Συνολικά στην Κρήτη μόνο με αυτή την νόμιμη κλοπή αφαίρεσαν 8 έδρες από την Λαϊκή Συσπείρωση υπέρ των συνδυασμών που πρόθυμα υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική. Με κάθε τρόπο στήνουν εμπόδια στο δίκιο του λαού.

Δεν τους φτάνει η ανοιχτή πριμοδότηση των δικών τους παιδιών από τα οικονομικά συμφέροντα, η προβολή από τα ΜΜΕ, τα ρουσφέτια του κρατικού μηχανισμού. Μαζί με αυτά το κατ’ επίφαση δημοκρατικό πολιτικό τους σύστημα έχει εφεύρει κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο για να πολεμά και μέσω του εκλογικού νόμου όσους αγωνίζονται για το δίκιο των πολλών.  Ένδειξη βεβαίως των ανασφαλειών που το διακατέχουν μπροστά στην λαϊκή αγανάχτηση.

Τίποτα δεν μπορεί να μειώσει την σοβαρή άνοδο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό όλοι οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά μας θα συνεχίσουμε με τον λαό του Ρεθύμνου στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών όχι τα κέρδη των λίγων. Και αυτοί που εκλεχτήκαμε και αυτοί που κόπηκαν θα είμαστε η ομάδα που θα φέρνει και θα αγωνίζεται για τις ανάγκες των πολλών μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.