ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μαθαίνοντας για τα φυτά: Εκπαιδευτική δράση του ΚΔΑΠ ΑμεΑ “Μαζί Μπορούμε”

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου το εξωτερικό πρόγραμμα εφήβων του ΚΔΑΠ- ΑμεΑ Ρεθύμνου πραγματοποίησε μία από τις τελευταίες εκπαιδευτικές του δράσεις εν όψει καλοκαιριού! Είχαμε τη χαρά να φιλοξενηθούμε στο Φυτώριο του κ. Παπαδάκη Κωνσταντίνου στον Πηγιανό Κάμπο Ρεθύμνου και να μάθουμε χρήσιμα πράγματα για τα φυτά.

Εκεί, η κα Χρυσούλα Παπαδάκη, υπεύθυνη γεωπόνος στο φυτώριο, μας υποδέχτηκε με χαρά και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας που αφορούσαν στο τι συμβαίνει μια μέρα σε ένα φυτώριο, για το πόσο όμορφη είναι αυτή η δουλειά αλλά και για τυχόν δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος που εργάζεται εκεί.

Με την καθοδήγηση της, τα παιδιά βιωματικά έμαθαν πώς φυτεύουμε αλλά και κάθε πότε πρέπει να ποτίζουμε. Μας έδειξε με ποιο τρόπο κλαδεύουμε τα φυτά ώστε να δυναμώσουν και ποιος είναι ο σωστός τρόπος ξεχορταριάσματος άγριων χόρτων που φυτρώνουν ανάμεσα στα φυτά. Επίσης μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να τα περιποιούμαστε και πότε πρέπει να τα ψεκάζουμε για να τα προστατεύουμε από ζιζάνια.
Κάθε ένα από τα παιδιά μας πήρε μαζί του εκτός από τις πολύτιμες γνώσεις για τα φυτά και το δικό του γλαστράκι, μία βιολέτα, για να φυτέψει στον κήπο ή στο μπαλκόνι του!
Ευχαριστούμε πολύ την Χρυσούλα Παπαδάκη για την φιλοξενία κι την όμορφη εκπαιδευτική εμπειρία, ενώ ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά!

Το ΚΔΑΠ – ΑμεΑ “Μαζί Μπορούμε” πραγματοποίησε κι φέτος πολλές εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία με φορείς κι τοπικές επιχειρήσεις του νομού, στα πλαίσια εβδομαδιαίου Εξωτερικού Προγράμματος στην Κοινότητα για τους εφήβους. Βασικός στόχος της ομάδας των εφήβων είναι η ανάπτυξη κοινωνικών και προεπαγγελματικών δεξιοτήτων. Σταθερός και μακροπρόθεσμος στόχος είναι πάντα η αλληλεπίδραση με την κοινότητα, δουλεύοντας όχι μόνο το κομμάτι της ένταξης σε αυτήν αλλά και την ευαισθητοποίηση της σε ό,τι αφορά τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αφού σε μία κοινωνία μαθαίνοντας να ζούμε όλοι μαζί, μας δίνεται η ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι.