ΑΠΟΨΕΙΣ

Με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες στον Πλατανιά Ρεθύμνου

Με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή του Πλατανιά Ρεθύμνου, μου έχει γεννηθεί μια απορία και ίσως και σε κάποιους από εσάς.

Το φράγμα των ποταμών έχει γεμίσει εδώ και λίγο καιρό και ότι νερό μπαίνει στη λεκάνη του από τα χωριά μας, (και πιστέψτε δεν είναι και λίγο )αυτό καταλήγει στη θάλασσα αφού όπως προανέφερα είναι γεμάτο.

Γιατί λοιπόν ο Ο.Α.Κ. τις μέρες που δεν βρέχει δεν αδειάζει ελεγχόμενα κάποιες ποσότητες ,ούτως ώστε το νερό που θα πέσει στην επόμενη κακοκαιρία που περιμένουμε στην λεκάνη του φράγματος να μείνει εκεί και να μη προστεθεί στα υπόλοιπα ποτάμια που καταλήγουν στον Πλατανιανό ποταμό έχοντας τα αποτελέσματα που είδαμε το 19 και προσφάτως.

Ίσως και πάλι να είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα αλλά να είστε σίγουροι ότι θα ήταν πολύ λιγότερα γιατί η περιοχή του φράγματος κατεβάζει τεράστιες ποσότητες νερού.

Υπάρχει σχετικό βίντεο το οποίο δεν μπορώ να το κοινοποιήσω αλλά μπορείτε να το ψάξετε στο youtube (υπερχείλιση φράγματος ποταμών 11/11/20) για να καταλάβετε για τι ποσότητες νερού μιλάμε…

Ψυχαράκης Ευγένιος

Πρόεδρος κοινότητος Πατσού