ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με μεγάλη συμμετοχή εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Ρέθυμνο

Φώτα 2014 στο Ρέθυμνο

Με μεγάλη συμμετοχή εορτάσθηκε και εφέτος η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 5:00 μ.μ. τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός των Θεοφανείων.

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής και ιερούργησε κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό, στο τέλος της οποίας τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό με την παρουσία των Αρχών της πόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, λιτανευτική πομπή εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου με επικεφαλής τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κατευθύνθηκε προς το Ενετικό λιμάνι της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων. Πολλοί νέοι βούτηξαν και εφέτος στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Στον κ. Ιωάννη Μαστοράκη, ο οποίος τον ανέσυρε πρώτος, ο Επίσκοπος απένειμε χρυσό Σταυρό, τον οποίο ευγενικά εφέτος προσέφερε η Ενορία Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Ρεθύμνης.

Μετά την Τελετή του Αγιασμού των υδάτων, ο Επίσκοπός μας και οι Αρχές του τόπου μετέβησαν στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνης για την καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Λιμενικού Σώματος.

Φώτα 2014 στο Ρέθυμνο Φώτα 2014 στο Ρέθυμνο