ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλο φαγοπότι με τις προμήθειες του ΙΚΑ

Απίστευτα στοιχεία για το μεγάλο φαγοπότι που είχαν στήσει οι «ποντικοί» με τις προμήθειες του ΙΚΑ έρχονται στην δημοσιότητα, αποδεικνύοντας ότι τα λεφτά των ασφαλισμένων κατασπαταλήθηκαν σε μίζες για αχρείαστες προμήθειες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Έθνος, σε αποθήκη του ΙΚΑ στην Πλατεία Θεάτρου βρέθηκαν πρωτοφανείς ποσότητες υγειονομικού υλικού που κάθε άλλο παρά αναγκαίες είναι. Για παράδειγμα, στην συγκεκριμένη αποθήκη οι ελεγκτές ανακάλυψαν 8 τόνους γύψου, μια ποσότητα που αρκεί για να βάλει στο γύψο με μιας, όλους τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος σε όλη την χώρα!

Το όργιο σπατάλης με τα λεφτά των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, που ξεδιπλώνεται καθημερινά με νέες αποκαλύψεις, δείχνει ότι οι επιτήδειοι είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού και έκλεβαν χωρίς κανέναν έλεγχο.

Μόνο στη συγκεκριμένη αποθήκη βρέθηκαν τέτοιες ποσότητες από γύψο, βαμβάκι, τανάλιες, οινόπνευμα και… ελαφρόπετρα, που θα μπορούσαν άνετα να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ασφαλισμένων για πολλά χρόνια.

Ειδικότερα, στην αποθήκη αυτή βρέθηκαν:

6.5 τόνοι βαμβάκι,
2.5 εκατομμύρια ξύλινα πίεστρα γλώσσας
6.000 τανάλιες για τα δόντια.
1 τόνος ελαφρόπετρα
40.000 κολποσκόπια
2.000 κουτιά ρητίνες για δόντια.
Την ίδια στιγμή που υπάρχουν τόσες αδιάθετες ποσότητες, όμως, το ΙΚΑ προβαίνει σε νέες παραγγελίες με υπερκοστολογήσεις που φτάνουν το 1.000%! Σύμφωνα δε με πληροφορίες του «Εθνους», οι επιτήδιοι δεν σταμάτησαν το φαγοπότι ακόμα και εν μέσω λιτότητας, καθώς λίγες μέρες πριν λήξει η σύμβαση μίας εταιρείας με το Ταμείο, φαίνεται πως δόθηκαν επιθέματα αξίας 60.000 ευρώ.

Στη συγκεκριμένα υπόθεση με το γύψο των 8 τόνων και τα υπόλοιπα υλικά που θα αρκούσαν για μια δεκαεταία φαίνεται πως εμπλέκονται γιατροί, υπάλληλοι του ΙΚΑ αλλά και προμηθευτές, και αφορούν το διάστημα 2005-2010.

πηγή