ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μία 19χρονη κοπέλα νεκρή στη Νέα Μάκρη επειδή καθυστέρησε το ΕΚΑΒ – Από βλάβη έμεινε στα μισά ασθενοφόρο και στο Ρέθυμνο!

Λίγες μόλις ημέρες μετά το θάνατο μίας 63χρονης γυναίκας στην Κω, μια ακόμα κοπέλα, 19 ετών από τη Νέα Μάκρη έχασε τη ζωή της, ενώ βρισκόταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Οι συγγενείς της καταγγέλλουν ότι το ασθενοφόρο που κάλεσαν …καθυστέρησε!

Η άτυχη 19χρονη ενημέρωσε τον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά και εκείνος κάλεσε το ΕΚΑΒ, καθώς οι ίδιοι δεν διέθεταν αυτοκίνητο. Ωστόσο, το ασθενοφόρο άργησε να φθάσει και όταν τελικά την παρέλαβε, τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Εκεί, όπως ενημερώθηκε η οικογένειά της, διαπιστώθηκε ο θάνατος της εγκύου, όπως και του βρέφους της, που δεν κατάφερε να γεννηθεί ζωντανό.

Οι συγγενείς καταγγέλλουν πως η 19χρονη ήταν ζωντανή όταν την παρέλαβε το ασθενοφόρο και θεωρούν ότι ήταν ζωντανή και όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας. Από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της καθυστέρησης του ασθενοφόρου.

Ασθενοφόρο στο Ρέθυμνο έμεινε στα μισά της διαδρομής!

Πριν από ένα μήνα, η 7η ΥΠΕ Κρήτης υποδέχθηκε μετά βαΐων και κλάδων (αν και ήδη υπήρχε πολύμηνη καθυστέρηση) τα νέα ασθενοφόρα στο νησί μας, ένα εκ των οποίων θα δοθεί στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου.

Δυστυχώς εχθές από τύχη γλύτωσε τα χειρότερα ασθενής που χρειάστηκε να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο από τις Καρίνες του Δήμου Αγίου Βασιλείου προς το Κέντρο Υγείας Σπηλίου. Το ασθενοφόρο έμεινε στα μισά και ο ασθενής μεταφέρθηκε με άλλο μέσο στο νοσοκομείο!

Η σχετική ανάρτηση της κας Λεντιδάκη