Εδώλιο για τον Πέτρο Φιλιππίδη για τρία κακουργήματα “δείχνει” με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει στην πρότασή της ότι “και τα τρία θύματα καταγγέλουν πραγματικά περιστατικά και δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας”. Μάλιστα, φέρεται να αναφέρει ότι όσα έγιναν δεν είχαν τη συναίνεση των θυμάτων.
Από τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, τελικά του ασκήθηκε δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό κατα συρροή που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.
Κατά την κατηγορία, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί σε ασελγείς πράξεις.
Να υπενθυμίσουμε πως στις αρχές Σεπτεμβρίου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα του ηθοποιού με το οποίο ζητούσε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης.
Οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί -υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε- αποφάσισαν ότι ο κατηγορούμενος για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, θα πρέπει να παραμείνει στις φυλακές Τριπόλεως όπου κρατείται κι όχι να επιστρέψει σπίτι του, φορώντας το περιβόητο “βραχιολάκι”. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση, υποστηρίζοντας ότι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων οπως είχε κριπνει η ανακρίτριας.
Τέλος, οι δικαστές δεν δέχθηκαν ότι συντρέχουν λόγοι υγείας για την αποφυλάκισή του, ενώ φαίνεται πως απέρριψαν και τους ισχυρισμούς Φιλιππίδη πως οι καταγγελουσες επιδιώκουν δημοσιότητα, αφού τα ονόματα καμίας εκ των τριών δεν έχουν γίνει γνωστά.
Θυμίζουμε πως στις 28 Ιουλίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης εισήλθε στο κτήριο 9 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου βρίσκεται το γραφείο της 15ης τακτικής ανακρίτριας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ελπίδα και τον γιο του, Δημήτρη. Μάλιστα, η είσοδός του έγινε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Έτσι, η είδηση της προφυλάκισής του έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.
Η απολογία
Συνοδευόμενος από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Θέμη Σοφό, ο Φιλιππίδης κατέθεσε έγγραφο υπόμνημα στο οποίο αρνούνταν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ στη συνέχεια απάντησε και σε προφορικές ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του ο προφυλακισμένος ηθοποιός αρνήθηκε όλα όσα του προσάπτουν οι τρεις γυναίκες, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας τους. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε, ότι δεν κατάφερε να πείσει. Μετά από πολύωρη διάσκεψη μεταξύ της κυρίας ανακρίτριας και της κυρίας εισαγγελέως, αποφασίστηκε ομόφωνα, ότι ο Φιλιππίδης είναι αφενός ύποπτος φυγής και αφετέρου διάπραξης νέων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς από το υλικό της δικογραφίας, τις μαρτυρίες αλλά και υποθέσεις οι οποίες έχουν πλέον παραγραφεί, προέκυψε ότι χρησιμοποιούσε το “όνομά” του στον καλλιτεχνικό χώρο προκειμένου να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορέξεις, ενώ σε περιπτώσεις που τα φερόμενα θύματά του αρνούνταν να τον ικανοποιήσουν, ακολουθούσε εκδικητική πολιτική αποκλείοντάς τις από δουλειές.
Η απόφαση της προφυλάκισης έστειλε τελικά τον ηθοποιό στις φυλακές της Τρίπολης. Αυτόπτες μάρτυρες, δήλωναν στο dikastikoreportaz.gr, ότι στο άκουσμα της είδησης ο Φιλιππίδης κατέρρευσε. Ξέσπασε σε λυγμούς φωνάζοντας “γιατί μου το κάνετε αυτό; Τι έφταιξα; Τι σας έχω κάνει;”. Εξ αρχής λοιπόν φάνηκε πως ο καλλιτέχνης ήλπιζε σε μια ευμενέστερη μεταχείριση. Θεωρούσε ότι το πλέον πιθανόν σενάριο ήταν να του επιβληθεί εγγύηση, περιοριστικοί όροι και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σημειώνεται δε, πως η σύζυγός του Ελπίδα κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης του συζύγου της, και ξέσπασε και εκείνη σε λυγμούς φωνάζοντας, “Μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί”.
Η ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεχίσει να ερευνά την υπόθεση, η οποία εξακολουθεί και αφορά σε τρεις περιπτώσεις. Πρόκειται για μία καταγγελία βιασμού, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα το 2008. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έχει καταθέσει ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε.
Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.
Με χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014, φέρονται να είναι οι δύο απόπειρες βιασμού που έχει αποδοθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη. Συγκεκριμένα, η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι πήγε στο καμαρίνι του και επαγγελματικούς λόγους -να συζητήσουν για ένα ρόλο- και όταν ο κωμικός της επιτέθηκε, εκείνη διέφυγε.
Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει -κατά πληροφορίες- ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.