ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου: Φοβούνται τις διαδηλώσεις – Καταργούν τη Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία, σχεδόν έναν χρόνο από την περίοδο που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, κατάφερε να γυρίσει τη χώρα σε χρόνο-ρεκόρ ξανά πίσω στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων.

Η ύφεση επέστρεψε στην οικονομία ήδη από τον Οκτώβρη του 2019, δηλαδή πριν από την πανδημία, ενώ, τόσο η ανεργία όσο και η φτώχεια αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς και απειλούν ξανά να συντρίψουν το βιοτικό επίπεδο της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η καθημερινότητα θα επιστρέψει σε ανάλογα δεδομένα με αυτά του 2010-2012, οπότε και βιώναμε τις πιο σκληρές συνέπειες των νεοφιλελεύθερων προγραμμάτων λιτότητας και υποτίμησης των ζωών μας.

Το κοινωνικό καζάνι αρχίζει να βράζει, με το φθινόπωρο να αναμένεται ιδιαίτερα «θερμό». Και αυτό διότι, η χώρα έχει ένα Πρωθυπουργό που αντί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας και να δώσει λύσεις, επιλέγει να θεωρήσει ακόμα και την πανδημία ως ευκαιρία, για να προωθήσει τα συμφέροντα των μεγαλοκαναλαρχών, των μεγαλοεργολάβων και των λίγων και μεγάλων επιχειρηματιών, φίλων της μεγάλης οικογένειας του Μητσοτάκη.

Επιστρέφουμε, λοιπόν, σε μια περίοδο που οι κακοπληρωμένες δουλειές γίνονται ο κανόνας στην αγορά εργασίας. Σε μια περίοδο που οι νέοι και οι νέες εργαζόμενοι θα εγκλωβίζονται διαρκώς στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Γυρνάμε, ολοταχώς, στην απόλυτη αδυναμία να φύγουμε από το σπίτι που μεγαλώσαμε. Επιστρέφουμε ολοταχώς στην κανονικότητα που πολεμήσαμε. Επιστρέφουμε σε μια περίοδο όπου η βαρβαρότητα θα ορίζει ξανά την καθημερινότητα των πολλών.

Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια για να οχυρωθεί εκ των προτέρων για τις αντιδράσεις που θα πυροδοτήσει η νέα οικονομική κρίση αλλά και για να φιμώσει το ενεργά κύτταρα της κοινωνίας που επιμένουν στη διεκδίκηση των αυτονόητων, δηλαδή τη νέα γενιά, επιλέγει να προχωρήσει στη ψήφιση ενός νομοσχεδίου που οδηγεί στον περιορισμό και στον πλήρη έλεγχο των διαδηλώσεων από την αστυνομία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία επιλέγει, με το νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, να ναρκοθετήσει τους αγώνες για το μέλλον μας.

Αυτό το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», για το οποίο μάλλον ένας ακριβέστερος τίτλος θα ήταν «για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την στέρηση της ελευθερίας όσων τις οργανώνουν», δεν θα το σεβαστούμε ποτέ. Όσο η κυβέρνηση επιλέγει να υποβαθμίζει τις ζωές μας, εμείς τόσο θα δυναμώνουμε τις παρεμβάσεις μας. Καλούμε κάθε νέο και νέα, να ενώσει τη φωνή του/της με τις δικές μας φωνές, και να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια υποτίμησης των ζωών μας.

Η ιστορία των διαδηλώσεων, ιστορία του κόσμου.