Νέος κύκλος μαθημάτων δημιουργικής γραφής στο Ρέθυμνο

Δημιουργική γραφή. Πώς γράφεται ένα κείμενο; Πώς μπορεί μια σκέψη να αποτυπωθεί στο χαρτί;

Σε ποιον απευθύνεται;

Τα μαθήματα δημιουργικής γραφής απευθύνονται σε οποιονδήποτε θέλει να μπορεί να διηγηθεί μια ιστορία, με έναν τρόπο που να κερδίζει το ενδιαφέρον. Σε όσους θέλουν να γράψουν μια ιστορία, σε μελλοντικούς συγγραφείς παραμυθιών, διηγημάτων ή ακόμα και μυθιστορημάτων ή απλώς γονείς που θέλουν να πούνε μια δική τους ιστορία στα παιδιά τους.

Στα μαθήματα δημιουργικής γραφής μαθαίνουμε να “ακούμε” τη φαντασία και να την αξιοποιούμε δημιουργικά στη δουλειά και στη ζωή μας. Μαθαίνουμε να παρουσιάζουμε με ενδιαφέρον τρόπο αυτό που θέλουμε να πούμε.

Ακολουθείται μέθοδος με ασκήσεις, που ενεργοποιούν τη φαντασία. Μαθαίνουμε να ακούμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Αφουγκραζόμαστε τα συναισθήματά μας. Δημιουργούμε έναν κόσμο όπως θα μας άρεσε να είναι και βάζουμε τους ήρωες μας να ζήσουν σε αυτόν.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος , θα επιχειρηθεί να εκδοθούν σε συλλογικό τόμο οι ιστορίες των συμμετεχόντων.

(Διήγημα/ Νουβέλα/ Μυθιστόρημα/ Ποίηση.)

Διδάσκουσα: Ειρήνη Γαβριλάκη

Σύντομο βιογραφικό:

H Ειρήνη Γαβριλάκη είναι συγγραφέας και Δρ αρχαιολογίας, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου. Έχει πολυετή -από το 1987- εμπειρία στη μουσειακή αγωγή, έχοντας σχεδιάσει και προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, ενήλικες και ειδικές ομάδες κοινού (ΑμεΑ, μετανάστες, Ρομά, φυλακισμένους). Έχει μοιραστεί την εμπειρία μου αυτή με εκπαιδευτικούς και φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής, διδάσκοντας και εισηγούμενη σε σεμινάρια.

Στο πρόγραμμα δημιουργικής γραφής θα αξιοποιηθεί η εμπειρία αυτή, προκειμένου να βοηθήσει αφενός την ενδελεχή προσέγγιση των κειμένων και αφετέρου τη δημιουργική αυτοέκφραση, μέσα από τη γνωριμία διαφόρων λογοτεχνικών ειδών και τεχνικών.

Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 17 Μαρτίου στις 7 μ.μ.

Για πληροφορίες, λεπτομέρειες, εγγραφές:  6983320439        

Σελίδα Facebook: Σημείο / By Ble Productions

www.bleproductions.gr