ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ο «Γύρος του Ψηλορείτη» με ποδήλατα!

Ο ποδηλατικός αγώνας «Γύρος του Ψηλορείτη» πραγματοποιείται το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.

Τα BREVETS, σύμφωνα με τον οργανωτή, είναι ποδηλατικοί αγώνες αντοχής μεγάλων αποστάσεων. Του Ηρακλείου θα είναι 200 χιλιομέτρων, και χαρακτηρίζονται ως  «ποδηλατοβόλτα», καθώς δεν είναι ανταγωνιστικοί.

Η αφετηρία του αγώνα θα γίνει αύριο Σάββατο στις 7:30 το πρωί από το λιμάνι του Ηρακλείου και ο τερματισμός στις 9 το βράδυ και πάλι στο λιμάνι του Ηρακλείου (Μονή Αρκαδίου-λίμνη Ζαρού-Χουδέτσι-λιμάνι Ηρακλείου). 

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑΜΕΑ «ΤΑΛΩΣ» Πάρις Επιτροπάκης αναφέρθηκαν στην διοργάνωση του αγώνα παρουσία και του μέλους του BREVETS Κρήτης Αντώνη Παπαδάκη.

Σε δηλώσεις που έγιναν αναφέρθηκαν:

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης:

«Πρόκειται για μια  εξαιρετική διοργάνωση, γίνεται πρώτη φορά, στόχος είναι να παραμείνει και να διεξάγεται.  Αυτά τα αθλητικά γεγονότα αναδεικνύουν την «άλλη» Κρήτη, που και εμείς οι ίδιοι ίσως δεν την έχουμε εξερευνήσει επαρκώς.  Γιατί η Κρήτη δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, είναι κυρίως φυσικό περιβάλλον είναι αρχαιότητες και άλλα,  και ο γύρος του Ψηλορείτη με ποδήλατο τα αναδεικνύει όλα αυτά. Εύχομαι καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες και καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει».

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑΜΕΑ «Τάλως» Πάρις Επιτροπάκης ανέφερε:

Πρόκειται για αγώνα BREVET, αγώνας αντοχής μεγάλων αποστάσεων ο οποίος δεν είναι ανταγωνιστικός. Είναι ένας αγώνας στον οποίο μετρά και μόνο η λήξη, δηλαδή να είναι μέσα στο σωστό χρονικό όριο των 14,5 ωρών τα 200 χιλιόμετρα.  Έχουμε συμμετοχές γύρω στα 150 άτομα περισσότεροι από την Αθήνα, από τα νησιά του Αιγαίου και από όλη την Κρήτη. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ένα ειδικό νούμερο το νούμερο του BREVET, για να μπορούν να συμμετέχουν. Ο σκοπός μας είναι να αναδείξουμε περαιτέρω τα μέρη της Κρήτης από όπου θα διέλθουν οι ποδηλάτες. Πρόκειται για θαυμάσιες, μοναδικές ομορφιές του νησιού και περιμένουμε τον κόσμο να συμμετέχει και να τους χειροκροτήσει. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου τον κ. Κουκιαδάκη για την ουσιαστική βοήθεια».