ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

O “Κατά Φαντασίαν Ασθενής” του Μολιέρου στο 27ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου

κατά φαντασίαν ασθενήςΤον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» του Μολιέρου παρουσιάζει η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ξενικάκη.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο θέατρο “Ερωφίλη” στη Φορτέτζα, στο πλαίσιο του 27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου.

Ο φανταστικά άρρωστος “Αργκάν”, έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες για ίαση, στον γιατρό του “Κύριο Πουργκόν” και στον φαρμακοποιό του “Κύριο Φλουράν”, ενώ παράλληλα επενδύει συναισθηματικά στην φιλάργυρη “Μπελίνα”, γυναίκα του από δεύτερο γάμο. Η εμμονή του αυτή τον απομακρύνει από τα πρόσωπα που τον αγαπούν, την μεγάλη του κόρη “Αγγελική” και τη μικρή του “Λουίζα”, καθώς και την αδερφή του “Μπεράλντα” και την πιστή υπηρέτρια του για χρόνια “Τουανέττα”. Ο “Κύριος Μποννεφού”, ο συμβολαιογράφος, είναι πρόθυμος να του προσφέρει όλα τα “έννομα μέσα” για να χαρίσει την περιουσία του στην δεύτερη γυναίκα του. Ο “Κύριος Ντιαφουάρος” προσφέρει με ευχαρίστηση τον σπουδαγμένο γιo του “Θωμά Ντιαφουάρο” για γαμπρό του Αργκάν. Θα δεχτεί ο Αργκάν τις προσφορές; Θα στερήσει από τη κόρη του Αγγελική την χαρά να παντρευτεί τον “Κλεάνθη”, τον άξιο νέο που έχει ερωτευτεί;

Είσοδος ελεύθερη.

δείτε που είναι το θέατρο Ερωφίλη