ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Π.Α.Σ. Ρεθύμνης ΑΤΛΑΣ φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Μάστερς Ανδρών & Γυναικών

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερς Ανδρών & Γυναικών (30-39, 40-49, 50-59, 60+), που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο στις 15-16 Ιουνίου.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον Π.Α.Σ. Ρεθύμνης “Άτλας”, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Αμαρίου και Ρεθύμνης και τη βοήθεια της ANEK LINES και της Rent A Car GREENWAYS & Motorbike.

Μία από τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις στον χώρο της ποδηλασίας θα διεξαχθεί στην Περιφέρεια Ρεθύμνου, όπου οι επαγγελματίες ποδηλάτες-τισσες που θα αγωνιστούν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας, ποδηλατώντας στα γραφικά χωριά του Δήμου Αμαρίου και του Δήμου Ρεθύμνου. Μία διήμερη γιορτή για το άθλημα με πολύ ποδήλατο και μία σειρά από εκδηλώσεις, όπου άπαντες θα απολαύσουν την τοπική φιλοξενία.

Μάλιστα, μετά την ατομική χρονομέτρηση το Σάββατο 15 Ιουνίου θα ακολουθήσει δείπνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βισταγής, ενώ την επόμενη μέρα θα παραθέσει δείπνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων, όπου άπαντες θα απολαύσουν και τους παραδοσιακούς χορούς από τον Παραδοσιακό Σύλλογο ΑΚΡΗΤΕΣ του Παύλου Πoλιουδάκη, ενώ τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο Black Jockey.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, την πρώτη μέρα (15/6) θα πραγματοποιηθεί η ατομική χρονομέτρηση (Βιράν Επισκοπή – Μονή Αρκαδίου), ενώ το «κυρίως πιάτο» θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου με τον Δρόμο Αντοχής. Στην κατηγορία Μάστερς Ανδρών (30-39, 40-49, 50-59), στις 09.30, θα ακολουθηθεί η διαδρομή Γεωργική Σχολή Ασωμάτων πρός Αμάρι – Οψίγιας – Μοναστηράκι – Λαμπιώτες – Πετροχώρι – Βυζίκι – Γεωργική Σχολή. (5 στροφές) και στην Αντοχή Μάστερς Ανδρών 60+ και Μάστερς Γυναικών (όλα τα ηλικιακά γκρουπ), στις 12.30, η διαδρομή Γεωργική Σχολή Ασωμάτων πρός Αμάρι – Οψίγιας – Μοναστηράκι – Λαμπιώτες – Πετροχώρι – Βυζίκι. (3 στροφές).

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και ο Π.Α.Σ. Ρεθύμνης “Άτλας”, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων α) Αμαρίου και β) Ρεθύμνης, διοργανώνουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου για την αγωνιστική περίοδο 2024, στις κατηγορίες Μάστερς Ανδρών και Μάστερς Γυναικών (30-39, 40-49, 50-59, 60+) στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

1.1 Πρόγραμμα Αγώνων

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

-11:30 – 13:30 Εγγραφές – έλεγχος Δελτίων σε χώρο της Μονής Αρκαδίου (https://maps.app.goo.gl/YcGLrgQ4h5uNyJ4H7)

-14:00 Τεχνικό Συνέδριο (στον ίδιο χώρο, ως άνω)

-16:15 Έναρξη Τεχνικού Ελέγχου – υπογραφών Φ.Α. (στον χώρο εκκίνησης)

-16:30 Κατηγορία Γυναικών Μάστερς και ακολούθως οι Μάστερς Άνδρες των ηλικιακών γκρουπ (διαδοχικά) 60+, 50-59, 40-49 και 30-39 (11.5km)

-19:30 Απονομές Επάθλων ατομικής χρονομέτρησης στην Βισταγή Αμαρίου (https://maps.app.goo.gl/dEYaWYkS6a8b9jjUA)

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

-08:30 – 09:20 Λειτουργία Γραμματείας για υπογραφές στα Φ.Α. στην Σχολή Ασωμάτων

-09:30 Εκκίνηση των ηλικιακών γκρουπ των Ανδρών :

  • 30-39 87,2 km
  • 40-49 87,2 km
  • 50-59 87,2 km

-12:30 Εκκίνηση των ηλικιακών γκρουπ Ανδρών 60+ καθώς και όλων των

Γυναικείων (52,4km).

60+ 52,4 km

Γυναίκες (όλα τα γκρουπ) 52,4 km

-14:30 Απονομές Επάθλων αντοχής στους Αποστόλους Ρεθύμνου (https://maps.app.goo.gl/yrVGaET8ghN66utA9)

1.2 Τοποθεσία/Διαδρομές:

1.2.1 Το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης θα εξελιχθεί ως ακολούθως: ΕΚΚΙΝΗΣΗ στην Βιράν Επισκοπή (έμπροσθεν Εξοχικού Κέντρου “Ξαστεριά”) – επαρχιακή οδό προς Αρκάδι – Ρούπες – Μονή Αρκαδίου (ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ).

Στην περιοχή εκκίνησης https://maps.app.goo.gl/K3HDNpgRcx91FEJe9 υπάρχει χώρος για τις ομάδες, να τοποθετήσουν τις τέντες τους και να κάνουν ζέσταμα οι ποδηλάτες.

GPX: https://ridewithgps.com/routes/46799776

1.2.2 Το αγώνισμα του Δρόμου Αντοχής θα εξελιχθεί στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Αμαρίου ως ακολούθως:

-Αντοχή Μάστερς Ανδρών 30-39, 40-49, 50-59: Εκκίνηση/Τερματισμός στην Γεωργική Σχολή Ασωμάτων πρός Αμάρι – Οψίγιας – Μοναστηράκι – Λαμπιώτες – Πετροχώρι – Βυζίκι – Γεωργική Σχολή. (5 στροφές)

-Αντοχή Μάστερς Ανδρών 60+ και Μάστερς Γυναικών (όλα τα ηλικιακά γκρουπ):

Εκκίνηση/Τερματισμός στην Γεωργική Σχολή Ασωμάτων πρός Αμάρι – Οψίγιας –

Μοναστηράκι – Λαμπιώτες – Πετροχώρι – Βυζίκι. (3 στροφές)

Σημείο Εκκίνησης/Τερματισμού: https://maps.app.goo.gl/BLm7GCaSNUDz8dMj7

GPX: https://ridewithgps.com/routes/46799775

1.3 Συμμετοχή/Δηλώσεις Συμμετοχής:

1.3.1.1 Αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης: Κάθε σωματείο – μέλος της Ε.Ο. Ποδηλασίας, που διαθέτει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, και είναι στο Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ, έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες από έναν μέχρι τέσσερις ποδηλάτες συνολικά (και ανεξάρτητα ηλικιακού γκρουπ) σε Άνδρες ή Γυναίκες.

1.3.1.2 Αγώνες Δρόμου Αντοχής: Κάθε σωματείο – μέλος της Ε.Ο. Ποδηλασίας, που διαθέτει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, και είναι στο Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών των κατηγοριών, που αναφέρονται στον Τεχνικό Οδηγό.

1.3.2 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης οι ποδηλάτες με ελληνική υπηκοότητα, που αγωνίζονται σε σωματεία/ομάδες του εξωτερικού, αναγνωρισμένα από τις οικίες ομοσπονδίες ποδηλασίας, κάτοχοι δελτίου με UCI-ID.

1.3.3 Η Ονομαστική Δήλωση Συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί μέχρι και την Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 στο e-mail: eopbike@otenet.gr, συμπληρώνοντας αποκλειστικά το επισυναπτόμενο έντυπο (φόρμα) συμμετοχής.

1.3.4 Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια και με λατινικούς κεφαλαίους χαρακτήρες, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, ο αριθμός UCI ID, και το έτος γέννησης του αθλητή.

1.3.5 Σωματείο που δεν έχει συμπληρώσει και αποστείλει την επίσημη φόρμα συμμετοχής των αγώνων, δεν θα μπορεί να συμμετάσχει.

1.3.6 Επίσης θα αναφέρεται ο επίσημος προπονητής του σωματείου για τις κατηγορίες των αγώνων, καθώς και ο αρχηγός ομάδας (εκπρόσωπος) κάθε σωματείου, ο οποίος θα είναι ο μόνος που θα έχει δικαίωμα να συνομιλεί με την Αγωνόδικο Επιτροπή.

1.3.7 Για ποδηλάτη (-ισσα), που δεν θα παρουσιαστεί στην εκκίνηση για να αγωνιστεί, ενώ έχει δηλωθεί στην δήλωση συμμετοχής του Σωματείου του, και δεν έχει ακυρώσει την συμμετοχή του, μέχρι και την ημέρα/ώρα λήξης του ελέγχου δελτίων της Γραμματείας, θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του Σωματείου του ανά αθλητή/αγώνισμα.

1.3.8 Σύμφωνα με την εγκύκλιο 1/2024 της Τεχνικής Επιτροπής, οι αγώνες της Ατομικής Χρονομέτρησης διεξάγονται ανεξάρτητα από το σύνολο των συμμετεχόντων ανά κατηγορία, με ξεχωριστή κατάταξη (και φύλλο αγώνα) ανά κατηγορία. Για τους αγώνες αντοχής, και προκειμένου να πραγματοποιηθούν η ελάχιστη συμμετοχή ανά εκκίνηση είναι 8 ποδηλάτες/ποδηλάτισσες. Σε

περίπτωση συμμετοχής λιγότερο των οκτώ, θα υπάρξει συγχώνευση με το μικρότερο ηλικιακά γκρουπ.

1.3.9 Οι λίστες συμμετοχών για όλες τις κατηγορίες θα ανακοινωθούν 72 ώρες πριν την εκκίνηση, όπως προβλέπεται από τους Κανονισμούς Αγώνων της ΕΟΠ.

1.3.10 Σειρές εκκίνησης για την ατομική χρονομέτρηση θα ανακοινωθούν με την λήξη του Τεχνικού Συνεδρίου.

1.4 Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας:

Η Γραμματεία θα λειτουργήσει, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνει το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, σε χώρο της Μονής Αρκαδίου, για όλα τα αγωνίσματα και τις κατηγορίες. Στην ατομική χρονομέτρηση οι υπογραφές στα φύλλα αγώνα θα μπαίνουν εφόσον ο ποδηλάτης έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο. Στους αγώνες αντοχής, υπογραφές σύμφωνα με το πρόγραμμα. Για τις υπογραφές στα Φ.Α. οι ποδηλάτες προσέρχονται με την αγωνιστική τους εμφάνιση και τους αριθμούς τοποθετημένους.

1.5 Τεχνικό Συνέδριο:

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 στις 14:00 Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική. Σωματεία, που δεν θα είναι παρόντα και δεν θα επιβεβαιώσουν τις συμμετοχές τους, ενδέχεται να τους επιβληθούν κυρώσεις από την Αγωνόδικο Επιτροπή.

1.6 Κανονισμοί αγώνα:

Οι αγώνες διεξάγονται με τον Κανονισμό Αγώνων της Ε.Ο. Ποδηλασίας, και με τους ειδικούς κανονισμούς της UCI για την Ποδηλασία Δρόμου, καθώς επίσης και με τους Γενικούς Κανονισμούς της UCI περί εξοπλισμού (ποδήλατο, εξαρτήματα, ρουχισμός κ.α).

1.6.1 Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις δηλωμένες εμφανίσεις των σωματείων τους.

1.6.2 Στην ατομική χρονομέτρηση, δεν επιτρέπεται η συνοδεία από κανένα όχημα ομάδας. Ο διοργανωτής θα ορίσει σημείο στην μέση της διαδρομής, όπου θα μπορούν οι ομάδες να παράσχουν τεχνική υποστήριξη εφόσον απαιτηθεί.

1.6.3 Στους αγώνες Αντοχής, η συνοδεία επιτρέπεται με ένα όχημα ανά σωματείο ανά εκκίνηση, στο οποίο τα επιβαίνοντα άτομα είναι κάτοχοι δελτίου ΕΟΠ (οδηγοί – προσωπικό ομάδας). Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά όχημα: 2. Τα οχήματα συνοδείας θα φέρουν διακριτικά των αγώνων (Team/Ομάδα) και αριθμό – σειρά οχημάτων, η οποία καθορίζεται με βάση το άρθρο 2.3.018 των κανονισμών UCI (παράγραφος: other events).

1.6.4 Όρια χρόνου:

1.6.4.1 Στην Ατομική Χρονομέτρηση για να λάβει ένας ποδηλάτης κατάταξη, πρέπει να φέρει χρόνο εντός του ορίου χρόνου 22% επιπλέον του χρόνου του νικητή της

κατηγορίας/ηλικιακό γκρουπ του. Στα αγωνίσματα αντοχής, το όριο χρόνου είναι 8%

(κανονισμοί UCI 2.3.039).

1.6.4.2 Στους αγώνες Αντοχής, οι οποίοι διεξάγονται με την μορφή σιρκουί, το όριο χρόνου θα εφαρμόζεται σε κάθε γύρο (πλην τον τελευταίο) στους ποδηλάτες που καθυστερούν, ως και 30% του χρόνου του προπορευόμενου ποδηλάτη ανά εκκίνηση, ανεξάρτητα σε ποιο ηλικιακό γκρουπ ή κατηγορία ανήκουν.

1.6.4.3 Ποδηλάτες / ποδηλάτισσες, που δεν εισέλθουν στα όρια χρόνου ή που κλειστούν στροφή, θα αποσύρονται από τον αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου Επιτροπής (DNF).

1.6.4.4 Η Αγωνόδικος Επιτροπή, μπορεί να τροποποιήσει τα παραπάνω όρια, λαμβάνοντας υπόψη τις όποιες συνθήκες του αγώνα.

1.7 Τεχνικά θέματα:

1.7.1 Οι ποδηλάτες είναι υπεύθυνοι να παρακολουθούν τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό και την κατάσταση αυτού, ο οποίος πρέπει να είναι σύμφωνος με τους Κανονισμούς UCI, όπως αυτοί ανανεώθηκαν και ισχύουν από την 1η Απριλίου 2024.

1.7.2 Στην Ατομική Χρονομέτρηση, όσοι ποδηλάτες ύψους 1.80 και άνω, επιθυμούν να κάνουν χρήση της ευεργετικής διάταξης του άρθρου 1.3.023 των κανονισμών UCI, θα πρέπει να είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην παγκόσμια λίστα της UCI, διαφορετικά η Αγωνόδικος Επιτροπή δεν θα δέχεται εξαιρέσεις των κανονισμών για τις αεροδυναμικές προεκτάσεις.

1.7.3 Στους αγώνες αντοχής θα υπάρχουν και σταθερό σημείο τροφοδοσίας των αθλητών.

1.7.4 Στους αγώνες αντοχής θα υπάρχει και ένα όχημα ουδέτερο σέρβις, με ανταλλακτικούς τροχούς και μηχανικό.

1.8 Έπαθλα:

1.8.1 Στον Πρωταθλητή Ελλάδος κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθεί η φανέλα του Πρωταθλητή (-τριας) Ελλάδος, εκτός εάν σε κάποια κατηγορία οι συμμετοχές είναι λιγότερες των τριών.

1.8.2 Μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας.

1.9 Απονομές Επάθλων:

1.9.1 Θα διεξαχθούν σε χώρους όπως αυτοί αναφέρονται στο πρόγραμμα.

1.9.2 Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στις απονομές με τις αγωνιστικές τους εμφανίσεις, χωρίς ποδήλατα και χωρίς αξεσουάρ (γυαλιά ηλίου, καπέλα, παγούρια κ.α).

1.10 Έλεγχος Αντιντόπινγκ:

Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

1.11 Ποινές:

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς δρόμου της UCI.

1.12 Αγωνόδικος Επιτροπή:

Αλυτάρχης και Πάνελ Κομισάριων: Θα ανακοινωθεί από την Ε.Ο.Ποδηλασίας

1.13 Διευθυντής Αγώνα:

Ταταράκης Μιχαήλ (πρόεδρος ΠΑΣ Ατλας) τηλ.6936110262, atlaspodilasia@gmail.com

1.13 Αποδοχή Συμμετοχής/Προσωπικά Δεδομένα:

1.13.1 Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

1.13.2 Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και

να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

1.13.3 Το πρόγραμμα αγώνων μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα.

Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος τις Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

1.14 Πλησιέστερο Νοσοκομείο:

Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, Τρανταλίδου 19-21, Ρέθυμνο 741 32, 28313-42100

https://maps.app.goo.gl/8V2XVV4uTsSciUjAA

1.15 Υγειονομικό Πρωτόκολλο:

Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π. και τις οδηγίες της Γ.Γ.Α.

1.16 Χάρτες Διαδρομών:

1.16.1 Ατομική Χρονομέτρηση:

1.16.2 Δρόμος Αντοχής

1.17 Παροχές:

Ο συνδιοργανωτής σύλλογος και η τοπική αυτοδιοίκηση θα καλύψουν το βραδινό δείπνο του Σαββάτου (15/6) στο χωριό Βισταγή Αμαρίου, καθώς επίσης και το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής (16/6), στο χωριό Απόστολοι. Τα γεύματα θα γίνουν σε ταβέρνες της περιοχής.

Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με ΑΝΕΚ Lines, σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση που είχαμε αποστείλει (Αρ.π.436-22.2.2024).