ΑΠΟΨΕΙΣ

«Ο πολίτης πρέπει να ασχολείται με τα κοινά, είναι υποχρέωσή του»

«Μόνοι γαρ τον τε μηδέν τωνδε (πολιτικών) μετέχοντα, ουκ απράγμονα αλλ’αχρείον νομίζομεν» (Θουκυδίδης)

«Άτιμον είναι τον εν στάσει μηδετέρας  μερίδας γενόμενον.»(Αριστοτέλης)

«Φταίν’οι πολλοί φταίω και γω που ο κόσμος ζούγκλα μοιάζει

Γιατί βουβός και άπραγος στέκω και κάνω χάζι.»(Κρητική λαϊκή σοφία)

Του Γιώργη Μανογιαννάκη *

Ο Περικλής στον Επιτάφιο είπε, ότι ο ενεργός πολίτης δεν πρέπει να μένει άπραγος στα κοινά, γιατί δεν θα είναι χρήσιμος, ενώ ο Αριστοτέλης έγραψε στα Πολιτικά ότι σε μια αντιπαράθεση πρέπει να πάρεις θέση.

Νομίζω ότι και μόνο με αυτά μπορεί κανείς πλήρως να αιτιολογήσει την συμμετοχή του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε ένα τραπέζι καλεσμένος μαζί με τους νέους και τη δύναμη, έχει θέση κι’η εμπειρία και η γνώση του παλιού. Αυτή η σύμπραξη και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των γενεών φέρνει σταθερά και βέλτιστα βήματα στο κοινωνικό σύνολο.

Το κάλεσμα για συμμετοχή από τον νυν και εκ νέου υποψήφιο, Δήμαρχο Παντελή Μουρτζανό, το θεώρησα πολύ τιμητικό . Είναι γεγονός ότι το παίδεψα και τον παίδεψα πολύ, για διάφορους λόγους. Μετά από ώριμη σκέψη όμως πήρα την απόφαση να συνεργαστούμε. Η ενασχόληση μου με τα κοινά είναι δεδομένη και γνωστή τοις πάσι. Μου δίνεται η δυνατότητα, να υλοποιηθούν κάποια από τα οράματα μου για την γενέτειρα μου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμαρίου. Οι προτάσεις, που θα καταθέσω και θα δημοσιεύσω εν ευθέτω χρόνω, είναι δουλεμένες, κοστολογημένες και ρεαλιστικές. Συγκεκριμένα, θα αφορούν την καθημερινότητα του δημότη, το περιβάλλον, τον  πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα. Όλοι χωράμε σε ένα κοινό ουσιαστικά αγώνα, για το καλό και την ευημερία του τόπου μας. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι και κόντρες. Σε τελική ανάλυση,  ο στόχος είναι κοινός και η καλή πρόθεση δεδομένη. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν συνυποψήφιοι, συγχωριανοί, φίλοι και συγγενείς. Ο τόπος μας είναι μικρός και ο προεκλογικός αγώνας θα πρέπει να είναι σε πολιτισμένα πλαίσια, με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για το καλό των δημοτών και του τόπου. Υπάρχει η ωριμότητα οι δημότες να επιλέξουν ικανούς και άξιους εκπροσώπους. Η αντίθεση φέρνει και τη σύνθεση, η δημοκρατία απαιτεί πολυφωνία, διάλογο, αντιπαράθεση απόψεων, με πολιτικό πολιτισμό, μακριά από εμπάθειες, μικρότητες και μικροψυχίες.

Συμπορεύομαι με τον Παντελή Μουρτζανό, γιατί εμπιστεύομαι την εμπειρία του ως Δήμαρχο,  γνωρίζω την επιτυχημένη του πορεία, ως Ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας , τον εκτιμώ ως οικογενειάρχη και έντιμο πολίτη, ξέρει να ακούει και να υλοποιεί.

Θέτω την εμπειρία μου, την γνώση μου, την επιθυμία μου για προσφορά, στην κρίση των συμπολιτών μου.

Διεκδικώ την ψήφο του Αμαριώτη κοιτώντας τον στα μάτια, για να δώσουμε από κοινού, σ  αυτά που μας πονούν, ελπίδα, και για «ν’ανέβουμε λίγο ψηλότερα…»

Γιώργης Μανογιαννάκης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Παντελή Μουρτζανο στο Δήμο Αμαρίου.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μοναστηράκι.
Είναι ταξίαρχος ε. α. πτυχιούχος Νομικής και υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Συβρίτου το 2006.