ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Γιορτές Ρόκκας 2018 – Ο απολογισμός μιας μεγάλης Γιορτής

Δυο χωριά με όραμα και διάθεση για ζωή αποτέλεσαν για μια ακόμη χρονιά τη μεγάλη σκηνή των Γιορτών Ροκκας.

Απο τις 6 εώς και τις 26 Αυγούστου τα χωριά Ρόκκα και Κερά, στην Κίσαμο Χανίων, αποτέλεσαν σημείο συνάντησης για φιλόμουσους και καλλιτέχνες απο όλη την Ελλάδα, σε μια διοργάνωση αφιερωμένη στις τέχνες και την ομορφιά της κρητικής γής και των ανθρώπων της.

Μουσική, χορός και θέατρο ζωντάνεψαν κάθε γωνιά των δύο χωριών και κόσμος απο κάθε γωνιά της ελλάδας γέμισε δρόμους και στενά.

Περισσότερα απο 8000 άτομα παρακολούθησαν τις τέσσερις μεγάλες εκδηλώσεις των γιορτών, 88 συμμετείχαν στα καλλιτεχνικά εργαστήρια, ενώ οι τέσσερις δράσεις για παιδιά συγκέντρωσαν περισσότερες απο 100 συμμετοχές.

Για την υλοποίηση των γιορτών εργάστηκαν 220 καλλιτέχνες και δεκάδες εθελοντές, στο πλευρό των χωριανών που εδώ και έξι χρόνια δίνουν ζωή στις Γιορτές Ρόκκας.

Τέλος, σημαντική υπήρξε και η υποστήριξη φορέων, χορηγών, μικρών επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών, που με τη συμβολή τους συνετέλεσαν, ώστε οι Γιορτές Ρόκκας να αποτελέσουν όχι μόνο μια ευχάριστη ανάμνηση για το 2018 αλλά και μια υπόσχεση για το μέλλον.