Όλοι οι αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις βαδίζοντας πιστά στη γραμμή της ΕΕ και του κεφαλαίου, είναι σε ισχύ.

Κανείς δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για δήθεν επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αύξηση του κατώτερου μισθού, όταν μάλιστα η ίδια κυβέρνηση φέρνει τις επόμενες μέρες, με τη γνωστή πλέον μορφή του κατεπείγοντος, ένα νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες νέα μέτρα που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των οικοδόμων και των οικογενειών τους. Το «τέλος των μνημονίων» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας, αλλά αντίθετα ενισχύει την αντιλαϊκή επίθεση με βάση και τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ τουλάχιστον έως το 2060!

Με το σύνθημα «ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ», ριχνόμαστε στη μάχη για να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα. Δυναμώνουμε την κοινωνική συμμαχία των εργατών με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητές, την εργαζόμενη νεολαία, τη μικρομεσαία αγροτιά, απέναντι στη «συμμαχία» που προτάσσει η ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τους μεγαλοεργοδότες, προσπαθώντας να σύρει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε νέες θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Οργανώνουμε τον αγώνα και διεκδικούμε:

* Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
* Υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, ώστε κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει με μισθό κάτω από τα 751 ευρώ.
* Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
* Προστασία της λαϊκής κατοικίας ενάντια στις κατασχέσεις.
* Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
* Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Αυξήσεις στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Δίνουμε μαζικά και μαχητικά το παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στις 14 Ιούνη στο Δημαρχείο στις 7 μμ.