ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάνω στην Κρητική κωμωδία «Κατσούρμπος» του Χορτάτζη δουλεύουν οι σπουδαστές του Σχολείου Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου

Έπειτα από την δοκιμή προσέγγισης του είδους της Αρχαίας Τραγωδίας το 2017 με αποσπάσματα από την «Ορέστεια»  του Αισχύλου, και την τριβή με τον Ρεαλισμό και το έργο του Άντον Τσέχωφ «Τρεις Αδελφές» που παρουσιάστηκε το περασμένο Καλοκαίρι, οι τελειόφοιτοι του Σχολείου Θεάτρου αυτή τη χρονιά, με τις οδηγίες της ηθοποιού και δασκάλας υποκριτικής Μαρίας Καντιφέ, εργάζονται πάνω στην Κρητική Αναγέννηση με επίκεντρο την Κωμωδία του Ρεθεμνιώτη ποιητή Γεώργιου Χορτάτζη, «Κατσούρμπος».

Η μελέτη του έργου έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και σε συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτές σε όλο το πρόγραμμα μαθημάτων του Σχολείου οι εκπαιδευόμενοι έρχονται σε επαφή με την εκφορά του έμμετρου λόγου και την ιδιαιτερότητα της Κρητικής διαλέκτου, την Ιστορία της Αναγέννησης, τη σχέση των τύπων της Κρητικής Κωμωδίας με εκείνους της Ιταλικής Αναγέννησης και της Commedia del’ arte, τη θέση του σώματος, τις μορφές, τις μάσκες κ.α. και μέσα από αυτοσχεδιασμούς και εργαστήρια δοκιμάζουν το σκηνικό ανέβασμα του «Κατσούρμπου».

Η δουλειά και οι δοκιμές θα συνεχιστούν έως και τα τέλη του Ιουνίου οπότε και με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα γίνει και η παρουσίαση της παράστασης που θα έχει δημιουργηθεί. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωρίζουμε μετά το Πάσχα.

Παράλληλα με τα μαθήματα του Σχολείου Θεάτρου ο Θεατρικός Περίπλους συνεχίζει τις πρόβες του με τον ηθοποιό Δημήτρη Καραβιώτη για το ανέβασμα της παράστασης «Δασκαλογιάννης» . Σύντομα θα γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία της πρεμιέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και το Σχολείο Θεάτρου και τον Θεατρικό Περίπλου θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.theatrikosperiplous.gr