ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρατείνεται η έκθεση του Άκη Ράπτη στο Τζαμί του Ιμπραήμ Χαν στη Φορτέτζα

Η έκθεση του Άκη Ράπτη με τίτλο το Φως στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου εγκαινιάστηκε με επιτυχία στις 26-8-2012 από το δήμαρχο κο Γιώργη Χ. Μαρινάκη, υπό την παρουσία της κας Μαρίας Μαραγκού, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, της Αντιδημάρχου κας Πέπης Μπιλιράκη, της ιστορικού τέχνης κας Ήρας Παπαποστόλου και της υπεύθυνης για το σχεδιασμό και την οργάνωση του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου κας Άρτεμις Παπαδάκη.

Ζωγραφική και μουσική (στο φλάουτο ο Patrick Rudant) ενώθηκαν για να αποδώσουν την ατμόσφαιρα και την ενέργεια της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου.

Ο Άκης Ράπτης, έχοντας μελετήσει καλλιτέχνες όπως ο Κλεε, ο Καντίνσκυ, ο Μοντριάν, η Όπυ Ζούνη, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο Κωνσταντίνος Ξενάκης και ο Γιάννης Μόραλης, έρχεται με τη σειρά του να ενώσει τρεις κλάδους: τέχνη, μαθηματικά, μουσική. Το ύφος του χαρακτηρίζεται από αυστηρή γεωμετρία, εγκεφαλικότητα στην επιλογή χρώματος, μετάβαση από τις δύο στις τρεις διαστάσεις και αρχιτεκτονική αίσθηση του τόπου που περιγράφει. Οι χρωματικές γεωμετρικές αντιπαραθέσεις τον οδηγούν στην απεικόνιση ρυθμικών εναλλαγών του λευκού φωτός που προέρχεται από τον ήλιο, με αποτέλεσμα την κατάδειξη της ποιητικής λειτουργίας του φωτός στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, τόσο με την υλική του υπόσταση όσο και με την πνευματική.

Το Τζαμί του Ιμπραήμ Χαν στη Φορτέτσα θα φιλοξενεί την έκθεση έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας:
Τζαμί Ιμπραήμ Χαν, Φορτέτσα – Ρέθυμνο
Καθημερινά: 10:00 – 19:00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Χειμάρας 5, 74 100 Ρέθυμνο
Τ: +30 28310 52530, F: +30 28310 52689
E-mail: info@cca.gr •  www.cca.gr