ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Η παιδική παράσταση “Η Παπλωματού” στο Ρέθυμνο

η παπλωματού

Η παιδική θεατρική παράσταση “Η Παπλωματού”, από το “Εργοστάσιο Θεάτρου”, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία της Μαρίας Σαριτσάμη, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 31 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα.

Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι του ΤΖΕΦ ΜΠΡΙΜΠΟ και ΓΚΕΙΛ ΝΤΕ ΜΑΡΚΕΝ που γιορτάζει τη χαρά της προσφοράς, την αξία της γενναιοδωρίας, το άνοιγμα του εαυτού μας στους άλλους. “Το δώρο της παπλωματούς” δίκαια απέσπασε πέντε βραβεία για το περιεχόμενο του:

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤAI ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ !!!

Η Ιστορία…

Μια γενναιόδωρη παπλωματού με μαγικά λες δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου. Όμως ποτέ δεν τα πουλά, τα χαρίζει στους φτωχούς και τους άπορους.

Ένας άπληστος βασιλιάς, αγέλαστος και κατσούφης, που ζει μέσα στο παλάτι του, έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου. Ψάχνει όμως, να βρει εκείνον που θα του χαρίσει την ευτυχία, έστω ένα χαμόγελο. Έτσι, διατάζει όλους τους πολίτες του να του φέρουν για τα γενέθλια του πολλά δώρα!!!

Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για το βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις, να μοιράζεσαι;

Μπορεί η παπλωματού και τα παιδιά να διδάξουν στον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα τους κάνει τους θησαυρούς του;

Λίγα λόγια για την παράσταση…

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΟΜΟΡΦΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΧΙΟΥΜΟΡ, ΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΓΑΡΓΑΛΑΝΕ, ΤΟΝ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΩΡΑ (ΓΥΑΛΙΝΟΥΣ ΒΟΛΟΥΣ και ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ).

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ δίνει την αφορμή σε εκπαιδευτικούς και γονείς να συζητήσουν με τα παιδιά και να τα βοηθήσουν να κατανοήσουν έννοιες όπως:

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ως αυτός που κάνει κάτι να βοηθάει τον άλλον ακόμη κι αν είναι δύσκολο.
ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ως το σύνολο των έργων (χειροποίητο πάπλωμα) που εκφράζουν τον λαό και μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες, με αφορμή την παράσταση, μπορούν να τεθούν στα παιδιά ερωτήματα που προωθούν τη σκέψη τους και το διάλογο σχετικά με τις υπηρεσίες και τη συμμετοχή τους στα κοινά, καλλιεργώντας έτσι το πνεύμα της κοινότητας, και να τεθούν ερωτήματα όπως: – Τι μπορώ να δώσω; – Με ποιον τρόπο μπορώ να βοηθήσω την κοινότητα;

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΙΤΣΑΜΗ

ΠΑΙΖΟΥΝ:
ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΙΤΣΑΜΗ
ΒΑΣΙΛΙΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΑΦΗΓΗΤΗΣ: ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΓΕΡΓΕΡΙΤΑΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ–ΑΦΗΓΗΤΗΣ-ΑΡΚΟΥΔΑ: ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΑΤΑΚΗΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΙΝΗΣ
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: ΝΑΣΤΙΑ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΑΚΗ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣΚΑΣ: ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΝΟΝΑΚΗ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗ
ΗΧΟΣ- ΦΩΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΟΣΑΝΑΚΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ:ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ

Κάθε παιδί μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Σε κάθε παράσταση δεν ξεχνάμε να τους το υπενθυμίζουμε…
THEATRE FACTORY (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ)

Πληροφορίες- Κρατήσεις : 2810 263644 – 6936871074 – Ε-MAIL: maria.saritsami@gmail.com

ΕΙΣΟΔΟΣ 7 ΕΥΡΩ.

δείτε που είναι το θέατρο Ερωφίλη

Ελλάς