ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πέρασε στην ιστορία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Masters στο Ρέθυμνο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Μάστερς - Αντοχή, Ρέθυμνο, 16/6/2024. © 2024 Nassos Triantafyllou / www.nassostriantafyllou.gr

Μία από τις πιο σπουδαίες διοργανώσεις ποδηλασίας στη χώρα μας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Ρέθυμνο. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου Masters έλαβε «άριστα» για την οργάνωση, τις υποδομές και φυσικά τη φιλοξενία κάνοντας περήφανο τον ΠΑΣ Άτλαντα Ρεθύμνου, ο οποίος ήταν οικοδεσπότης της διοργάνωσης σε συνεργασία με την ΕΟΠ, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Αμαρίου και Ρεθύμνης και τη βοήθεια της ANEK Lines, Rent A Car GREENWAYS & Motorbike και των Ζωοτροφών Καπετανάκη.

Μία πραγματική γιορτή του αθλήματος διεξήχθη στον Δήμο Ρεθύμνου και τον Δήμο Αμαρίου, όπου περίπου 100 ποδηλάτες-τισσες από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το φυσικό κάλλος των περιοχών και να απολαύσουν τη φιλοξενία των ντόπιων και φυσικά να γνωρίσουν την Κρητική παράδοση.

Η ανεπίσημη έναρξη των αγώνων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου στη Μονή Αρκαδίου, όπου έγινε η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης. Το Σάββατο 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας χρονομέτρησης στη διαδρομή Βιράν Επισκοπή – Μονή Αρκαδίου, ενώ το βράδυ ακολούθησε δείπνο από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βισταγής, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των ομάδων. Την Κυριακή 16 Ιουνίου έγινε ο κυρίως αγώνας αντοχής (Γεωργική Σχολή Ασωμάτων πρός Αμάρι – Οψιγιάς – Μοναστηράκι – Λαμπιώτες – Πετροχώρι – Βυζάρι – Γεωργική Σχολή) των 87.2 χλμ. και των 52.4 χλμ. (ανάλογα τις ηλικιακές κατηγορίες) και ακολούθησε γεύμα από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Αποστόλων στην πλατεία του χωριού, όπου ποδηλάτες, διοργανωτές και εθελοντές διασκέδασαν υπό τους ήχους παραδοσιακής κρητικής μουσικής, ζώντας από κοντά την κουλτούρα του νησιού μας.

Παράλληλα, μετά από το φινάλε των αγώνων ακολούθησαν οι απονομές των νικητών, τις οποίες πραγματοποίησαν οι Ιάκωβος Φιλιππούσης (εκπρόσωπος της Ε.Ο.Π. στην Ε.Ο.Ε.), Νίκος Προβιάς (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνου), Βασίλης Σκουντής (δημοσιογράφος – συγγραφέας), Γιάννης Κοπανάκης (Αντιπρόεδρος ΕΟΠ), Μαρία Μαλλιαρού (πρόεδρος Βισταγής), Ιωάννης Καρπουζάκης (σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Αμαρίου), εκπρόσωπος Ερυθρού Σταυρού, Θάλεια Τζίτζικα (Δημοτική Σύμβουλος), Αλέκος Πετρακάκης (εθελοντής) και Χαρίτος Σηφακάκης (πρόεδρος κοινότητας Αποστόλων).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Άτλαντα Μιχάλης Ταταράκης παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στη γραμματέα του εκπολιτιστικού συλλόγου Αποστόλων Νατάσα Καραδήμα-Νεονάκη. Ακόμα, ο Παύλος Κουρκουλός (Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρίου) παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα από τον κ. Χαράλαμπο Ρήγα (κομισάριος αγώνα). Παράλληλα, αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε και η πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Βισταγής Νατάσα Κούρτογλου – Βουμβουράκη από τον Παντελή Παπάζογλου (Μέλος Δ.Σ. της ΕΟΠ και πρόεδρος Επιτροπής Εθνικών Ομάδων).

Επίσης, το «παρών» έδωσε ο κ. Γιώργος Λεβεντάκης (Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής ΕΟΠ) και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ρεθύμνου, Δημήτρης Λαχνιδάκης.

Ο ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλλαν στο να ολοκληρωθεί ομαλά και επιτυχημένα η διοργάνωση. Ξεκινώντας από την Τροχαία και το Αστυνομικό τμήμα Αμαρίου, η οποία έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για την ασφάλεια των αγωνιζομένων. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους αφανείς ήρωες που έδωσαν ρεσιτάλ επαγγελματισμού. Τον Ερυθρό Σταυρό, τους απλούς πολίτες που πρόσφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ρεθύμνου, τον Δήμο Αμαρίου, τους χορηγούς μας ANEK Lines, Rent A Car GREENWAYS & Motorbike και των Ζωοτροφών Καπετανάκη, τους Εκπολιτιστικούς Συλλόγους Βισταγής και Αγίων Αποστόλων για τις εκδηλώσεις και το δείπνο και γεύμα που πρόσφεραν σε αθλητές και συνοδούς, τον Στέλιο Σηφακάκη (Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων), τη Νατάσα Κούρτογλου – Βουμβουράκη (πρόεδρος εκπολιτιστικού συλλόγου Βισταγής), την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αμαρίου και τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Κλάδο για την άψογη συνεργασία, κάνοντας το απαραιτήτως δυνατόν για να παρουσιαστεί μία άψογη διαδρομή, τη Μονή Αρκαδίου για τη φιλοξενία, την κα Πέπη Μπιρλιράκη για την παρουσίαση της συνέντευξης Τύπου, αλλά και τον Βαγγέλη Πετρουλάκη, ο οποίος αποτέλεσε τη «φωνή» και των δύο αγώνων της διοργάνωσης. Παράλληλα, ευχαριστούμε τους πρωτεργάτες των εθελοντικών ομάδων Μαρία Κουφάκη (Λαμπιώτες), Λευτέρη Μανωλιτσάκη (Πετροχώρι), Γιώργο Παντελάκη (Βυζάρι), Μαρία Ζουμπούλη (Οψιγιάς) και Χαρούλα Μουρτζανού (Μοναστηράκι).

ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

1η μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MASTERS Ανδρών & Γυναικών 2024 (30-39, 40-49, 50-59, 60+):

Masters A- Φίλιππος Λυριντζής

Masters B Αλέξανδρος Μπαξεβάνος

Μasters Γ Λουκάς Καταπόδης

Masters Δ Γιώργος Γκίνης

ΓΥΝΑΙΚΕΣ Ιωάννα Σάλτα

2η μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Masters Αγώνα Δρόμου Αντοχής όλων των κατηγοριών:

1ος γενικής και 1ος στην κατηγορία Μasters Α, ο Χάρης Καστραντάς του ΠΟΑΝ,

Στην κατηγορία Masters Β στην 1η θέση ο Αλέξανδρος Μπαξεβάνος του ΠΟΚαρδίτσας.

Στους Μasters Γ στην 1η θέση ο Μάνος Μαραγκουδάκης του ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES

 Στους Μasters Δ ο Γιώργος Γκίνης της Άλφα Καλλιθέας

Στην κατηγορία  Γυναικών 1η η Ιωάννα Σάλτα του ΠΓΣ Οδυσσέας

Φωτο Nassos Triantafyllou
www.nassostriantafyllou.gr