ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περίπατος σε Λαβύρινθο Μινωικού σχεδιασμού στο Αμάρι!

Λαβύρινθος

Την Κυριακή 3 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι το artAmari Residency και η Paz de la Calzada θα εγκαινιάσουν ένα σύγχρονο Λαβύρινθο στην πεδιάδα της Σχολής Ασωμάτων δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Η Paz de la Calzada δημιουργεί εφήμερους λαβύρινθους και τους παρουσιάζει σε υπαίθριους χώρους πανεπιστημίων, μουσείων, εκκλησιών κτλ. Ο λαβύρινθος μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον επισκέπτη με πολύ διαφορετικούς τρόπους:από ευκαιρία για παιχνίδι έως αφορμή για εσωτερική αναζήτηση.

Η Paz το τελευταίο διάστημα, στα πλαίσια της δημιουργικής φιλοξενίας που της παρέχει το artAmari Residency, κατασκεύασε στο Αμάρι ένα κλασσικού τύπου Λαβύρινθο με 7 κύκλους, σύμφωνα με το αυθεντικό Μινωϊκό σχέδιο. Σύγχρονοι μελετητές πιστεύουν οτι ο μύθος του λαβύρινθου είναι μια μεταφορά για την εσωτερική αναζήτηση και πορεία του Θησέα, την οποία έπρεπε να ακολουθήσει ώστε να βρει και να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς του δαίμονες υπό τη μορφή του Μινώταυρου.

Την Κυριακή, λοιπόν, σας περιμένουμε να συζητήσουμε, να παίξουμε και να γιορτάσουμε την άνοιξη και την Παγκόσμια Ημέρα Λαβύρινθων! Ναι υπάρχει!

Οι εκδηλώσεις γύρω από το πρότζεκτ θα ολοκληρωθούν με την κατασκευή ενός ακόμη λαβύρινθου στο Γυμνάσιο του Φουρφουρά και με ομιλίες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.pazdelacalzada.com και www.artamari.wordpress.com.

Χορηγός αερομεταφορών: Aegean.