ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρόγραμμα των κατανυκτικών εσπερινών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής του έτους 2024

Πρόγραμμα των κατανυκτικών εσπερινών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής του έτους 2024 στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

  • Κυριακή Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024 – 6.30 μ.μ.: Κατανυκτικός Εσπερινός (της συγγνώμης), εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Ρεθύμνης.

Ομιλητής: ο Aιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Καμηλάκης, Προϊστάμενος Ι. Μ. Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνης, με θέμα: «Δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα». Θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο της αφθάρτου λάρνακος του Οσίου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του Ελεήμονος και Πνευματικού.

  • Κυριακή Α´ Νηστειών, 24 Μαρτίου 2024: Μέγας Εσπερινός Εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.
  • Κυριακή Β´ Νηστειών, 31 Μαρτίου 2024 – 6.30 μ.μ.: Κατανυκτικός Εσπερινός εις τον Ιερόν Ναόν Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνης.

Ομιλητής: ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Λίβυος), με θέμα: «Η φλυαρία του νου και η σιωπή της καρδιάς». Θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο της αφθάρτου λάρνακος του Οσίου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του Ελεήμονος και Πνευματικού.

  • Κυριακή Γ´ Νηστειών, 7 Απριλίου 2024 – 6.30 μ.μ.: Κατανυκτικός Εσπερινός εις τον Ιερόν Ναόν Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνης.

Ομιλητής: ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος, με θέμα: «Ο Σταυρός του Κυρίου μας, πηγή ζωής και σωτηρίας». Θα τεθεί σε προσκύνηση ο Τίμιος Σταυρός (κειμήλιον του μακαριστού π. Σταύρου Τζαγκαράκη).

  • Κυριακή Δ´ Νηστειών, 14 Απριλίου 2024 – 6.30 μ.μ.: Κατανυκτικός Εσπερινός εις τον Ιερόν Ναόν Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνης.

Ομιλητής: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, με θέμα: «Η Κλίμακα των αρετών». Θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης.

  • Κυριακή Ε´ Νηστειών, 21 Απριλίου 2024 – 6.30 μ.μ.: Κατανυκτικός Εσπερινός εις τον Ιερόν Ναόν Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνης.

Ομιλητής: ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, με θέμα: «Το μυστήριο της μετανοίας και η Οσία Μαρία η Αιγυπτία». Θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, εκ της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Σητείας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου