ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Προβολή έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου για την Παγκόσμια Hμέρα Σεξουαλικής Υγείας

Σεβόμενοι τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 η προγραμματισμένη προβολή (συλλογή από βίντεο) – αφιέρωμα στην Παγκόσμια Hμέρα Σεξουαλικής Υγείας θα πραγματοποιηθεί στον δημόσιο εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου, την Παρασκευή στις 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30μμ με 10.30μμ.

Η καμπάνια αποτελείται από μία συλλογή από βίντεο με τίτλο: «Σεβασμός στις ανθρώπινες σχέσεις – ΟΧΙ στην Έμφυλη Βία!». Aπευθύνεται σε περαστικούς με σκοπό η κεντρική οθόνη να αποσπάσει το βλέμμα τους και να το στρέψει στα ποικίλα μηνύματα που στέλνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Σεξουαλικής Υγείας, η Διεθνής Κοινότητα, η Τοπική Κοινωνία του Ρεθύμνου και οι έφηβοι μαθητές των σχολείων μας.

Το σκηνικό του δρόμου μεταμορφώνεται σε ένα κάδρο εικόνας και ήχου που προσκαλεί τον περαστικό αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί, να συμβάλει με έναν γόνιμο προβληματισμό στο κεντρικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Σεξουαλικής Υγείας: «Σεβασμός στις ανθρώπινες σχέσεις – ΟΧΙ στην Έμφυλη Βία!»

Το βίντεο, διάρκειας 30 λεπτών, θα προβάλλεται καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Η ομάδα του Φρίξου – Α.ΞΕ.Π.Τ (Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα), σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τον Δήμο Ρεθύμνης, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας τη Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ρεθύμνης, και με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Ν. Ρεθύμνου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ρεθύμνου.

Με την ευγενική χορηγία του Κώστα Ρακιντζή, light & sound evends, Kaloudis Photography – IKONES PRODUCTION, Κρητική Επιθεώρηση, Ρεθεμνιώτικα Νέα, Χpress Εκτυπώσεις και τη Μαίρη Θεοδοσίου, μοντέλο της καμπάνιας.