Bάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα αδειάζουμε το νερό, πασπαλίζουμε τα ρεβίθια με τη σόδα, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε μία ώρα περίπου.
Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά με μπόλικο χλιαρό νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό μαζί με το λάδι, το κρεμμύδι ολόκληρο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αλεύρι και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
1 λεμόνι
½ κουταλάκι γλυκού
σόδα
1 κουταλιά αλεύρι
1 κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο