Συνάντηση του Συνδέσμου Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης Ρεθύμνου με το Δ.Σ. της Cretan Lines

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στις 8.30 η πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση των μελών του προεδρείου του «Συνδέσμου Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης Ρεθύμνου» με το Διοικητικό Συμβούλιο της Cretan Lines. Από την συνάντηση, κρατήθηκαν τα πρακτικά των συνομιλιών.

Στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της Cretan Lines κ. Γιάννης Νικολούδης «χαιρέτισε» και επίσημα τον «Σύνδεσμο» καλωσορίζοντας τα μέλη του προεδρείου του. Ζήτησε στενή συνεργασία με τον Σύνδεσμο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος όλων, που δεν είναι άλλος από το να έχει για πάντα καράβι το Ρέθυμνο και που αυτός διατυπώνεται και μέσω του ιδρυτικού καταστατικού του Συνδέσμου, όπου ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Cretan Lines. Εφιστώντας την προσοχή σε όλους ο κ. Νικολούδης διατύπωσε την επιθυμία του ο Σύνδεσμος να είναι ο «πρεσβευτής» της Cretan Lines κυρίως στα θετικά εχέγγυα του συνεταιρισμού, στην θετική αλλά και ουσιαστική προβολή του ΕΛΛΗ Τ και τέλος στην εν γένει καλή εικόνα που ήδη παρουσιάζει η Cretan Lines μέσω του άθλου που κατάφερε, φέρνοντας σε τέτοιους χαλεπούς οικονομικά – δυσμενείς – καιρούς, πλοίο στο απομονωμένο ακτοπλοϊκά, Ρέθυμνο.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ξενοφών Βασίλας (Τυπογράφος) εξήγησε και ανέλυσε τους σκοπούς της ίδρυσης του Συνδέσμου και παρέδωσε αντίγραφο του ιδρυτικού καταστατικού του «Συνδέσμου Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης Ρεθύμνου» στα μέλη του Δ.Σ. της Cretan Lines.

Ο κ. Βασίλας συνοπτικά είπε: «ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε με σκοπό να δημιουργήσει εκείνες όλες τις προϋποθέσεις ώστε η ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραίας – Ρέθυμνο να υπάρχει από τώρα και στο εξής για πάντα. Ο Σύνδεσμος βάση του ιδρυτικού του καταστατικού, στηρίζει την προσπάθεια του συνεταιρισμού της Cretan Lines, εφόσον ο συνεταιρισμός συνεχίζει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ρεθύμνου. Όλα δε τα μέλη του Συνδέσμου θα πρέπει να είναι ήδη ή να εγγραφούν, συνέταιροι στην Cretan Lines, σε εύλογο χρόνο. Ο Σύνδεσμος δύναται να αποτελεί το κοινωνικό πρόσωπο της Cretan Lines, να είναι δίπλα στο λαό του Ρέθυμνο, να αφουγκράζεται την κοινή γνώμη και με τις ενέργειές του να αμβλύνει όλες τις διαφορετικές οπτικές προς όφελος των μελών του και του συνεταιρισμού».

«Το κλίμα είναι πλέον πολύ θετικό από τον κόσμο, οι Ρεθυμνιώτες στηρίζουν στην πλειοψηφία τους την προσπάθεια, ενώ οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης του λαού στο πρόσωπο του ΕΛΛΗ Τ και των στελεχών του, είναι σε αύξουσα τάση» κλείνοντας την τοποθέτησή του επισήμανε την αναγκαιότητα της συνεργασίας με τα υπόλοιπα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων πανελλαδικά, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε το Δ.Σ. της C.L. για τον κοινωνικό αντίκτυπο των πεπραγμένων του συνεταιρισμού.

Στην συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Βασίλης Κασιμάτης (Εκδότης-Δημοσιογράφος) αφού αντευχήθηκε στα μέλη του Δ.Σ. της C.L., στην συνέχεια ανάγνωσε τη μικρή θεματική ατζέντα των μελών του προεδρείου. Ζητήθηκαν κατόπιν προφορικής αίτησης τα ακόλουθα:

• Έκαστη βδομάδα, (ημέρα Δευτέρα) ο Σύνδεσμος θα αποστέλλει με email αναλυτική αναφορά (όταν υπάρχει) με τα θέματα που κύλησαν την προηγούμενη εβδομάδα ήτοι εισηγήσεις, παράπονα, παρατηρήσεις, καταγγελίες και άλλα συναφή με την Cretan Lines. Το Δ.Σ. του Ρεθυμνιώτικου ναυτικού συνεταιρισμού δεσμεύτηκε να απαντά άμεσα στα ανωτέρω.
• Ζητήθηκαν μπλοκ συνεταιριστικών μερίδων (των 100 ευρώ) με σκοπό την διάθεσή των, μέσω των δράσεων που επιτελούνται ήδη οργανωτικά από τον Σύνδεσμο, όπως κοινωνικές επαφές με μεμονωμένα άτομα, σωματεία, συλλόγους, χοροεσπερίδες. κλπ Το αίτημα έγινε δεκτό.
• Αναλύθηκε η συμμετοχή του Συνδέσμου στο 1ο Διεθνές «Συμπόσιο για τον Ελληνισμό» με τίτλο «Ας ξανασυστηθούμε», που θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το «Συμπόσιο/Ημερίδες», διενεργείται με κυρίαρχο σκοπό για την σύσφιξη των σχέσεων της Ελληνικής ομογένειας με την εντοπιότητα. Θα παρευρεθούν πλήθος κόσμου και ΜΜΕ, ενώ ομιλητές θα είναι σημαντικοί παράγοντες (καταξιωμένες προσωπικότητες διεθνώς, Ακαδημαϊκοί, λογοτέχνες) από Ελλάδα & Εξωτερικό, όπως Πανεπιστημιακοί καθηγητές πρόεδροι Παγκρήτιων Σωματείων του εξωτερικού αλλά και της ημεδαπής.

Στο Συμπόσιο θα βραβευτούν προσωπικότητες όπως ο κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, κλπ. Στο «Συμπόσιο», μοναδικός ομιλητής στο θέμα της «Κρητικής Ακτοπλοΐας», θα είναι ο Εκδότης-Δημοσιογράφος Βασίλης Κασιμάτης, (Σάββατο 22/9 ώρα 12.40 ο οποίος σύμφωνα με τον διοργανωτή του «Συμποσίου» θα αναπτύξει το θέμα: «Κρητική Ακτοπλοΐα. Από την Μινωική εποχή στο Σήμερα και τα οφέλη του». Στην ομιλία θα αναπτυχθεί η ιστορία της Κρητικής Ακτοπλοΐας από τις Μινωικές εποχές έως τα σημερινά λαμπρά Κρητικά ναυτιλιακά «δείγματα», ήτοι ΑΝΕΚ, ΜΙΝΟΑΝ, ΛΑΝΕ και βέβαια την νεόδμητη «ηρωική» Cretan Lines. Ο Σύνδεσμος μας θα προεδρεύει ταυτόχρονα του ναυτιλιακού χώρου στην αντίστοιχη ημερίδα, με πρόεδρο τον κ. Κασιμάτη (ως δημοσιογράφο) και μέλη, τα μέλη του Συνδέσμου. Αυτό σημαίνει ότι και η Cretan Lines θα έχει σημαντική παρουσία στην ενημέρωση της Ομογένειας αλλά και των μελών του Συμποσίου και θα αναπτυχθούν δράσεις μεταξύ της Cretan Lines και της απανταχού ομογένειας.

Τον λόγο με την σειρά του πήρε ο Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Μανώλης Λεμονάκης (Επιχειρηματίας) ο οποίος ανέλυσε την σημαντικότητα του να υπάρχει διαφάνεια αι ενημέρωση μεταξύ της Cretan Lines και του Ρεθυμνιώτικου Ραού. Ο πρόεδρος της C.L. κος Νικολούδης απάντησε ότι όλα γίνονται με πλήρη διαφάνεια, όμως εξήγησε ότι οι ναυτιλιακές εταιρίες δεν είναι δυνατόν να ενημερώνουν μέσω των ΜΜΕ (βήμα-βήμα) τις συμφωνίες καθόσον όπως ο ίδιος εξήγησε, ο χώρος της ναυτιλίας αποτελεί κυριαρχείται από τον αδυσώπητο & ανηλεή ανταγωνισμό και πρακτικές ενημέρωσης των απορρήτων φακέλων αποτελεί μέγα κίνδυνο για της εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το χώρο.

Τέλος ο Ταμίας του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Καραδάκης (Αρχιτέκτων) και το Μέλος κ. Μάρκος Παπαδοπετράκης (συνταξιούχος του Δημοσίου) αντευχήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της C.L. διατυπώνοντας με την σειρά τους την σπουδαιότητα του Συνδέσμου στην τοπική κοινωνία.