ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής της Σαμαράγδας Παπάζογλου στη Φορτέτζα

Έως και την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 θα συνεχιστεί η έκθεση ζωγραφικής της Σμαράγδας Παπάζογλου με θέμα “Amesa Art”, που πραγματοποιείται στο κτίριο Πυροβολικού στο κάστρο της Φορτέτζας.

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00 – 19:00.

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Η επαφή στην φύση παρουσιάζεται πολυδιάστατη και ξαφνιαζόμαστε όταν κάποιο κομμάτι ξύλο η μια πέτρα έχοντας πάρει ένα γνωστό προς εμάς σχήμα το νιώθουμε κοντινότερο μας. Το δώρο είναι μοίρασμα, το μοίρασμα της ύπαρξης σε όποια διαδρομή και αν βρίσκεται εκφράζεται με αμεσότητα.

Αυτήν την αμεσότητα και την συνύπαρξη τον στοιχείων της φύσης θα συναντήσει ο παρατηρητής στα έργα της Σμαράγδας. Το νερό κυλώντας στο χαρτί, συνεργάζεται και αποτυπώνει την σκόνη βαφής μέσα σε δημιουργίες ακουαρέλας. Η φωτιά ο άνεμος η σχέση μας με τον χρόνο είναι βασικοί χαρακτήρες, συνεργάτες αποκαλύπτοντας μας μια διαφορετική ροή.

Το ασημί κυλάει άψογα με την πέτρα και αρμονικά ξετυλίγονται μέσα από το κόσμημα συναισθήματα και μνήμες μέσα από μια κυλτ αισθητική. Οι μορφές δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστες από τα στοιχεία της φύσης …και η φύση είναι μορφές.

Γ.Π.

[box style=”rounded” border=”full”]δείτε που είναι το κάστρο της Φορτέτζας[/box]

Ελλάς