Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες για την αποπεράτωση του Νηπιαγωγείου στη θέση «ΣΟΧΩΡΑ ή ΣΧΟΛΕΙΟ» οικισμού Τ.Κ. Πρινέ της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου Φωκά του Δήμου Ρεθύμνης. Το έργο, προϋπολογισμού 790.000,00€ είχε μελετηθεί και δημοπρατηθεί με διαγωνισμό που έγινε το 2009, από τον Ο.Σ.Κ. Α.Ε. υπό τον τίτλο «προσθήκη νηπιαγωγείου στο δημοτικό σχολείο Πρινέ, Δ.Νικηφόρου Φωκά Ν.Ρεθύμνης». Την ίδια περίοδο είχε αγοραστεί από τον τ. Δήμο Νικηφόρου Φωκά όμορη έκταση, η οποία προστέθηκε στο αρχικό οικόπεδο. Αυτό ήδη στέγαζε το παλιό δημοτικό σχολείο του Πρινέ, καθώς και τις νέες αίθουσες διδασκαλίας πρόσφατης κατασκευής. Μετά την αγορά αυτή απαιτήθηκε η αναθεώρηση της μελέτης και της οικοδομικής άδειας, ώστε να ολοκληρωθεί η χωροθέτηση, λαμβάνοντας υπόψη τον μεγαλύτερο οικοπεδικό χώρο.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την αναθεώρηση της μελέτης και την έγκρισή της από την αρμόδια πολεοδομία Δ. Ρεθύμνης, ενημερώθηκε ο φάκελος του έργου στον Ο.Σ.Κ. και ακολούθησε επίσκεψη κλιμακίου μηχανικών για την παρακολούθηση της εξέλιξης των εργασιών. Τον σχολικό χώρο επισκέφθηκαν ο κ. Δημήτρης Φιλιππάκος, αρχιτέκτων μηχανικός-τμηματάρχης κατασκευών επικράτειας και η κα. Ευαγγελία Κάβουρα, πολιτικός μηχανικός-επιβλέπουσα του έργου οι οποίοι είχαν συνάντηση επί τόπου με τους αναδόχους εργολάβους, τον αντιδήμαρχο παιδείας κ. Γιώργο Γεωργαλή, τον αντιδήμαρχο κ. Κωστή Ηλιάκη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Πρινέ κ. Μάρκο Βαβούρη, καθώς και τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Πρινέ κ. Άκη Μαυροματάκη.
Στη συνάντηση προτάθηκε από πλευράς Δ. Ρεθύμνης, με τη συμβολή του αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου Φωκά και αρχιτέκτονα μηχανικού κ. Κ. Ηλιάκη, η προσαρμογή του σχεδιασμού για την βέλτιστη αξιοποίηση τμήματος του αύλειου χώρου, σε σχέση με τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου. Από την πλευρά τους οι ανάδοχοι, έχοντας έως σήμερα εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος των δεδουλευμένων, δεσμεύτηκαν για την ολοκλήρωση του έργου έως τέλη Αυγούστου 2012. Μάλιστα ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες με την τοποθέτηση των εσωτερικών δαπέδων.
Το έργο περιλαμβάνει ισόγειο κτήριο του οποίου ο σκελετός αποτελείται από 10 προκατασκευασμένες κυψέλες συνολικού εμβαδού κάτοψης περ. 300 τμ, καθώς και τους απαιτούμενους εξωτερικούς χώρους για τις χρήσεις που εξυπηρετεί. Η κατασκευή ακολουθεί πιστά τις κατευθύνσεις του Ο.Σ.Κ. στη λογική των σύγχρονων προδιαγραφών ασφάλειας, λειτουργικότητας, με στοιχεία βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, βασιζόμενη στη μέθοδο της λεγόμενης βαριάς προκατασκευής. Μεταξύ άλλων, η εμπειρία έχει δείξει ότι ο τρόπος αυτός της δόμησης προσφέρει ικανοποιητικότατη αντισεισμικότητα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε παλαιότερους σεισμούς, κτήρια αυτού του τύπου δεν παρουσίασαν ζημιές και είχαν χρησιμοποιηθεί ως προσωρινά γραφεία των επιτελείων, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που είχαν προκύψει.