ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ για τις θηριωδίες των Ναζί στην Καλή Συκιά

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες παραγωγής του ιστορικού ντοκιμαντέρ της Καλής Συκιάς

Αρχίζουν και πάλι, μετά και την ολοκλήρωση των εκλογών για την Ευρωβουλή, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, οι προβολές του ιστορικού ντοκιμαντέρ των δημοσιογράφων Γιάννη Κανελλάκη και Μανόλη Παντινάκη για την πυρπόληση δώδεκα γυναικών και ενός γέροντα από τους ναζί και τους Σουμπερίτες στην Καλή Συκιά στο νότιο Ρέθυμνο.

Έτσι την Τετάρτη 28 Μαΐου στις 19.30, στην αίθουσα του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στο Σπήλι, έχει προγραμματιστεί η προβολή του από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο και με το τέλος της θα γίνει συζήτηση με τους δημιουργούς του.

Οι προβολές θα συνεχιστούν την Παρασκευή 30 Μαΐου στις 9 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου Σταυρωμένου στο Ρέθυμνο για τους μαθητές του σχολείου, και το βράδυ στις 20:00 στον ίδιο χώρο για τους κατοίκους των κοντινών οικισμών, που όπως είναι γνωστό δέχτηκαν τις πρώτες βαρβαρότητες με ομαδικές εκτελέσεις και καταστροφές από τους Γερμανούς εισβολείς. Ήταν οι πρώτες μαζικές εκτελέσεις των κατακτητών στην Ευρώπη και πραγματοποιήθηκαν την 1η Ιουνίου 1941 στο χωριό Αστέρι.

Θα ακολουθήσουν προβολές την Κυριακή 1 Ιουνίου στις 20:00 στο Άδελε, όπου θανατώθηκαν 18 κάτοικοι στις 2 Ιουνίου του ’41 και στη Λούτρα στις 3 του μηνός την ίδια ώρα, όπου εκτελέστηκαν 10 άνθρωποι του χωριού στις 3 Ιουνίου.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.