Συνεδρίασε η επιτροπή αναστήλωσης του Αγίου Αντωνίου στο Βένι Αμαρίου

Βένι, Άγιος ΑντώνιοςΜετά από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό την προεδρία του Αιδεσ. Πρωτ. Νικολάου Νικηφόρου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεώς, η πρόσφατα συσταθείσα επιτροπή αναστηλώσεως του μετοχίου της Ιεράς Μονής Αρκαδίου,  Άγιος Αντώνιος στο Βένι Αμαρίου.

Σκοπός της συνάντησης αυτής, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, ήταν να τεθούν οι βάσεις για την κτιριακή ανακαίνιση του Μετοχίου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα εξής μέλη της Επιτροπής: ο Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ως προεδρεύων, ο Παν. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Άνθιμος Καλπάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, ο Παν. Αρχιμ. Τίτος Βαμβακάς και ο Οσιολ. Ιερομ. Ευμένιος Τσιλιμπώκος, μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, ο Παν. Αρχιμ. Θεολόγος Αντωνάκης, Οικονόμος του Ιερού Μετοχίου, ο κ. Νικόλαος Σαββάκης, Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμαρίου, ο κ. Ιωάννης Νικολιδάκης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμαρίου, ο κ. Γρηγόριος Κεχαγιαδάκης, Πάρεδρος Βολεώνων Αμαρίου, ο κ. Νικήστρατος Ιερωνυμάκης, Πάρεδρος Παντανάσσης Αμαρίου, ο κ. Νικόλαος Καραγιαννάκης, εκδότης της εφημερίδας «ΡΕΘΕΜΝΟΣ», η κ. Μαρίτα Βασιλάκη, Πολιτικός Μηχανικός της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο κ. Νικόλαος Μαρκίδης, Πρόεδρος της «ΑΜΑΡΙ ΑΕ» και ο κ. Γεώργιος Καραγιαννάκης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βολεώνων.

βένι βένι