ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Στην αντεπίθεση η Ουκρανία: Αλλεπάλληλα χτυπήματα κατά των Ρώσων

Στην αντεπίθεση φαίνεται να περνούν οι ουκρανικές δυνάμεις, καθώς ο κυβερνήτης της ρωσικής δυτικής περιφέρειας Μπριάνσκ δήλωσε σήμερα ότι ένας άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα και δύο σπίτια πυρπολήθηκαν από βομβαρδισμούς ουκρανικών δυνάμεων σε ένα ρωσικό χωριό.

Ο κυβερνήτης Αλεξάντρ Μπογκομάζ ανέφερε ότι ο άνδρας νοσηλεύεται σε ένα τοπικό νοσοκομείο. Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν.

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για σποραδικές επιθέσεις στις παραμεθόριες περιοχές της, συμπεριλαμβανομένης της Μπριάνσκ, μετά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ανελέητοι βομβαρδισμοί στο Σεβεροντονέτσκ

Ρωσικές δυνάμεις ανατινάζουν γέφυρες στον ποταμό Σεβέρσκι Ντονέτς για να εμποδίσουν τον ουκρανικό στρατό να μεταφέρει στρατιωτικές ενισχύσεις και να παράσχει βοήθεια σε αμάχους στην πόλη Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι.

Σε μια τηλεοπτική μετάδοση ο Γκαϊντάι τόνισε ότι ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να διατηρεί τις θέσεις του μέσα στο Σεβεροντονέτσκ και απωθεί ρωσικές δυνάμεις σε πολλές τοποθεσίες.

Χθες βράδυ ο ίδιος ανέφερε ότι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει σχεδόν το 20% του εδάφους που είχαν χάσει στο Σεβεροντονέτσκ κατά τη διάρκεια των μαχών με ρωσικές δυνάμεις.

Το Κίεβο θέλει ενισχύσει τη στρατιωτική του θέση πριν από την επανέναρξη των συνομιλιών με την Μόσχα

Η Ουκρανία θέλει να ενισχύσει τις στρατιωτικές της θέσεις στο πεδίο με τη βοήθεια νέων παραδόσεων όπλων από τη Δύση πριν επανεκκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, δήλωσε ο Νταβίντ Αραχάμια, ο επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν (τα νέα όπλα)… Και τότε νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε από ενισχυμένη θέση έναν νέο γύρο συνομιλιών», δήλωσε χθες Παρασκευή στην κρατική ουκρανική τηλεόραση.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν ένα τμήμα της βιομηχανικής πόλης Σεβεροντονέτσκ στην περιοχή ΛουΓΚάνσκ, το επίκεντρο μιας ρωσικής επίθεσης για την κατάληψη της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς.