ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της φετινής Γιορτής Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο

Στην τελική ευθεία, με την οριστικοποίηση του καλλιτεχνικού προγράμματος, των παράλληλων εκδηλώσεων και της πρόσκλησης συμμετοχής των παραγώγων του αγροδιατροφικού τομέα και  των χειροτεχνών, βρίσκεται η προετοιμασία της φετινής, 10ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής. Η “Γιορτή Κρητικής Διατροφήςcretandietfestival.gr θα υλοποιηθεί κατά το διάστημα 4 – 10 Ιουλίου 2023, στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου.

Την Γιορτή Κρητικής Διατροφής συνδιοργανώνουν για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνου και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων και την προβολή της Κρητικής διατροφής, του μοναδικού πλούτου της Κρητικής γης αλλά και των καινοτόμων προϊόντων που έχουν αναπτύξει οι επιχειρήσεις, καθώς και των πολιτιστικών στοιχείων του νησιού.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας της Γιορτής Κρητικής Διατροφής. Στο επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων θα είναι η ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Κρητικής κουζίνας, οι αλλαγές τις οποίες παρουσιάστηκαν στην τυποποίηση και στην προώθηση- ανάδειξη των τοπικών προιόντων αυτή την δεκαετία και στα οποία είχε εστιάσει η Γιορτή. Ξεχωριστές αναφορές θα γίνουν για τον κρητικό αμπελώνα, την απόσταξη της τσικουδιάς και τα παράγωγα του χαρουπιού καθώς και μια παρουσίαση για την διάδραση – συνομιλία της κουζίνας της Κρήτης του σήμερα με άλλες κουζίνες. Η γιορτή σε καθημερινή βάση θα περιέχει γαστρονομικό, καλλιτεχνικό καθώς και πρόγραμμα μαγειρικής για παιδιά.

Η Γιορτή Κρητικής Διατροφής θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 (ώρες λειτουργίας 19:00 – 23:00).