ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο Ρέθυμνο το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Γυμναστικής για όλους “Golden Age Gym Festival 2020”!

Η επιθυμία της Ε.Γ.Ο. να φέρει στην Ελλάδα μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση Γυμναστικής, έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα μέσα από το “Golden Age Gym Festival” του 2020, το οποίο ανατέθηκε στο Ρέθυμνο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG).

Tο “Golden Age Gym Festival” αποτελεί μία διοργάνωση Γυμναστικής για Όλους, που διεξάγεται κάθε δύο έτη και κινητοποιεί αθλούμενους ηλικίας 50 ετών και άνω, αριθμώντας 2.000 και πλέον συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη. Η διοργάνωση του μεθεπόμενου έτους θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο στις αρχές Οκτωβρίου του 2020 και αναμένεται να συνοδευτεί από ρεκόρ συμμετοχών, δημιουργώντας οφέλη σε πολλά επίπεδα

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEG στη Λοζάννη, στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, συνοδεύτηκε από την πανηγυρική επικράτηση της ελληνικής υποψηφιότητας.

Την αναλυτική παρουσίαση της υποψηφιότητας έκανε ο καταγόμενος από το Ρέθυμνο διεθνής κριτής ενόργανης και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της UEG, Νίκος Προβιάς, ο οποίος δέχθηκε τα θερμά συγχαρητήρια του προέδρου της UEG, Φαρίντ Γκαγίμποφ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Καθοριστικό ρόλο για την ανάληψη της διοργάνωσης διαδραμάτισε η έμπρακτη στήριξη από πλευράς της Περιφέρειας Κρήτης, και του Πανεπιστημίου Κρήτης, που με την στάση τους εγγυήθηκαν την επιτυχία της ελληνικής υποψηφιότητας. Η πρόσφατη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ε.Γ.Ο. η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, με αποτέλεσμα το Ρέθυμνο να ετοιμάζεται πλέον να φιλοξενήσει μία μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή της γυμναστικής.

Πολύ σημαντική είναι η βοήθεια που θα προσφέρει και το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο αντιπρύτανής του κ. Κώστας Σπανουδάκης, προκειμένου το “Golden Age Gym Festival 2020” να τελεστεί με απόλυτη επιτυχία.

«Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης, τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, η Ελλάδα και το Ρέθυμνο θα φιλοξενήσουν μία μεγάλη γιορτή της ευρωπαϊκής γυμναστικής, μία διοργάνωση που αποτελεί την ιδανική έκφραση αθλητικού τουρισμού και γνωρίζει διαρκή ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ. Βασιλειάδης.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το ‘Golden Age Gym Festival’ του Ρεθύμνου, η πρώτη σημαντική διοργάνωση που έρχεται στην Ελλάδα έπειτα από πολλά χρόνια, θα αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα για να επανέλθουμε πιο σταθερά σε ρόλο ‘οικοδεσπότη’ μεγάλων και επιτυχημένων διοργανώσεων, με τρόπο βιώσιμο, διαφανή, επωφελή για το άθλημά μας, αλλά και για τις τοπικές οικονομίες. Η οικογένεια της ευρωπαϊκής γυμναστικής δέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόταση του Ρεθύμνου και πλέον απομένει να εργαστούμε κατάλληλα, ώστε να αποδειχθούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης».