Συνάντηση Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννη, Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη & Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μ. Λιονή
Συνάντηση για την πορεία των έργων, που έχουν δρομολογηθεί σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης και Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2020, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη και της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η έναρξη της διαβούλευσης για τον ΒΟΑΚ και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών κατασκευής του. Σε ό,τι αφορά στην παροχή χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος για την αποκατάσταση των ζημιών, από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου 2020, επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση των τεχνικών δελτίων για αντιπλημμυρικά έργα και αποκαταστάσεις ζημιών στα οδικά δίκτυα, που έχουν κατατεθεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και τους Δήμους, προς τα αρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης. Τονίστηκε, μάλιστα, ότι με την άριστη συνεργασία των φορέων της Αυτοδιοίκησης με το κεντρικό κράτος θα δρομολογηθούν τα ζητήματα και θα δοθούν λύσεις.
Με αφορμή μάλιστα την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, στην Κρήτη, τονίστηκε για άλλη μια φορά το μεγάλο έλλειμμα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε ιατρικό προσωπικό και η ανάγκη άμεσης πρόσληψης γιατρών, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και να διευκολυνθεί το ιδιαίτερα επιβαρυμένο έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.
Επίσης, συζητήθηκε η πορεία των έργων του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Πανεπιστημιούπολη στο Γάλλο (Αμφιθέατρο, φοιτητικές κατοικίες) και στο Ηράκλειο, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου στο χώρο της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις τελευταίες εξελίξεις σε πανελλήνιο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο αναφορικά με την πανδημία και εκ νέου τονίστηκε η ανάγκη της διασύνδεσης και ουσιαστικής εμπλοκής των τοπικών Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ό,τι αφορά στην ιχνηλάτηση και επιτήρηση της νόσου, ενώ δόθηκε έμφαση στην πιστή εφαρμογή των μέτρων από την πλευρά της κοινωνίας – παρότι είναι αναμενόμενο να έχει επέλθει κούραση- ώστε να μειωθεί ο υψηλός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στο Ρέθυμνο και την Κρήτη εν γένει.