«Τα ανοικτά μέτωπα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από το 1974» [βίντεο]

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» συνεχίζει να είναι κοντά σας με διαδικτυακές δράσεις για το διάστημα που δεν πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα μουσεία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά.

Στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση «Τα ανοικτά μέτωπα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από το 1974», που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στη Χαλέπα. Τρεις πολιτικοί με θητεία στο Υπουργείο Εξωτερικών συζήτησαν για τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, τις περιπέτειες του Κυπριακού ζητήματος, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την επόμενη μέρα της Συμφωνίας των Πρεσπών κ.ά.

Ομιλητές ήταν οι Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής Χανίων ΝΔ, πρ. υπουργός (υπουργός Εξωτερικών 2006-2009), Νίκος Ξυδάκης, πρ. υπουργός, πρ. κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ (αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών 2015-2016) και Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κινήματος Αλλαγής, πρ. υπουργός (υφυπουργός Εξωτερικών 2002-2004).

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης.

Το Ίδρυμα, στην ιστοσελίδα του www.venizelos-foundation.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να παρουσιάζει βίντεο και φωτογραφίες από παλαιότερες εκδηλώσεις και δράσεις, οπτικοακουστικές παραγωγές, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, ψηφιακές συλλογές κ.λπ.

Μείνετε συντονισμένοι!