Μέσα στη νέα χρόνια δεν θα χρειάζεται να συμπυκνώνετε τις σκέψεις σας σε μια πρόταση,που θα πρέπει να είναι αυτομάτως έξυπνη ή εξυπνακίστικη να τραβάει το ενδιαφέρον στη στιγμή, να γίνεται retweet και να μπαίνει στα favourites (“μου αρέσει”).
Σύντομα ένα μόνο tweet θα έχει 10 παραγράφους και το όριο των 10.000 χαρακτήρων –εδώ ένα screenshot από το κοντινό μέλλον.
Είναι ένα tweet 10 παραγράφων που πόσταρε ο Τζάκ Ντόρσεϊ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Τwitter, ο οποίος αφήνει να εννοηθεί ότι μπαίνει τέλος στον περιορισμό των 140 χαρακτήρων στο δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η «φλυαρία» έρχεται, σχεδόν, δέκα χρόνια μετά το πρώτο tweet του Ντόρσεϊ. Στις 21 Μαρτίου του 2006 είχε ποστάρει το πρώτο του tweet που έλεγε «just setting up my twttr». Και τώρα ποστάρει …δοκίμιο!
Το αφεντικό του Τwitter ομολογεί ότι του αρέσει η δημιουργικότητα και το πνεύμα, που ενθαρρύνονται από το όριο που μπαίνει, εντούτοις γράφει πώς «περάσαμε πολύ καιρό παρατηρώντας τι κάνουν οι άνθρωποι στο Twitter και τους είδαμε να βγάζουν screenshots κειμένων και να τα ποστάρουν. Όμως, τι θα γινόταν αν ένα κείμενο… ήταν πράγματι κείμενο; Κείμενο που θα μπορούσε να αναζητηθεί. Κείμενο που θα μπορούσε να επισημανθεί. Αυτό είναι μεγαλύτερη χρησιμότητα και δύναμη».