ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Εργαζόμενοι διαψεύδουν on camera τον Υφυπουργό Μεταφορών για την τηλεδιοίκηση

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, εμφανίστηκε 20 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αλλά οι ισχυρισμοί του περί τηλεδιοίκησης διαψεύστηκαν on air από τους εργαζόμενους.

Την εμφάνισή του στο σταθμαρχείο της Λάρισας έκανε τη Δευτέρα ο αρμόδιος Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος 20 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο υφυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι “δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε εντός ούτε εκτός της Βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό είμαστε στο σταθμαρχείο της Λάρισας να δείξουμε ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί.”

Ωστόσο, στο χώρο υπήρχαν και εργαζόμενοι που διέψευσαν – όπως και έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας – τους ισχυρισμούς του Υφυπουργού περί τηλεδιοίκησης.

Εργαζόμενος ακούγεται να λέει: “Αυτή τη στιγμή έχουμε μία χάραξη του δρομολόγιου από την είσοδο στο σταθμό μέχρι την έξοδο”.

Δημοσιογράφος ρωτάει: “Αυτό είναι τηλεδιοίκηση”;

Όχι δεν είναι τηλεδιοίκηση, είναι τοπικός χειρισμός. Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση.

Το μοιραίο βράδυ υπήρχε η τηλεδιοίκηση;

– Υπήρχε ο τοπικός χειρισμός. Βλέπει 3,5 χλμ από την έξοδο του σταθμού και 1,5 χλμ από το νότιο τμήμα.

Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση. πόσο θα έβλεπε;

– Μέχρι το Πλατύ.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναφέρει τα εξής:

«Το πρωί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Γεραπετρίτης μας καλούσε να πάμε όλοι μαζί στη Λάρισα να δούμε την τηλεδιοίκηση που δήθεν υπάρχει.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι δίπλα από τον χώρο που έκανε αυτοψία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα υπάρχει η τηλεδιοίκηση.

Τελικά, το απόγευμα έστειλε τον υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο στη Λάρισα να επιβεβαιώσει την ύπαρξη τηλεδιοίκησης, αλλά ο κ. Παπαδόπουλος βρέθηκε σε μια “δυσάρεστη” έκπληξη.

Οι σταθμάρχες που ήταν δίπλα του τον διέψευσαν on camera διευκρινίζοντας ότι ο τοπικός πίνακας χειρισμού για την είσοδο και έξοδο του σταθμού και δεν είναι τηλεδιοίκηση, και πως αυτή όντως λειτουργούσε ως το 2019 και ρύθμιζε την κυκλοφορία τρένων από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ Ημαθίας.

Τι άλλο πρέπει να συμβεί, πόσες ακόμη αποδείξεις, έγγραφα και μαρτυρίες χρειάζονται για να σταματήσει η κυβέρνηση να λέει ψέματα και να προσβάλει την μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα; Ως εδώ!».

Οι ισχυρισμοί Καραμανλή και Γεραπετρίτη

Σημειώνεται πως ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ισχυρίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πως υπήρχε τηλεδιοίκηση στον σταθμό της Λάρισας, η οποία «χρησιμοποιήθηκε και ήταν σε λειτουργία μία ώρα πριν την ώρα του δυστυχήματος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, που με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας, δήλωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πήγε εκεί όπου θα γίνει τον Σεπτέμβριο η υπερτοπική τηλεδιοίκηση αντί να πάει στον τοπικό σταθμό τηλεδιοίκησης που λειτουργούσε το μοιραίο βράδυ και θα μπορούσε να γίνει η αυτόματη χάραξη».

Από την πλευρά του, κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας «λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2022, τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης».