ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

H θεατρική παράσταση “Αγγελική” στο Ρέθυμνο

Ο θίασος “killing the fly”, παρουσιάζει το μελόδραμα “Αγγελική”, βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Αγγελικής Ματθαίου, προσφυγοπούλας από τη Σμύρνη που έζησε στο Ρέθυμνο, όπως η ίδια την κατέγραψε σε τετράδιο που βρέθηκε μετά τον θάνατό της.

Η πραγματική ιστορία της Αγγελικής Ματθαίου, όπως η ίδια τη διηγείται 70 χρόνια μετά. Ένας μονόλογος για τρεις ηθοποιούς. Η Αγγελική Ματθαίου, όπως μας λέει στην αρχή της παράστασης, είναι «…παιδί της Λωζάνης, της συνθήκης της Λωζάνης». Η ιστορία της ξεκινά στα 1922 στο σπίτι της και συνεχίζει με ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια. Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο.

Το μεταναστευτικό είναι ένα φλέγον ζήτημα που συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη. Μέσα από την προσωπική της ιστορία , η Αγγελική θέτει ξανά τα ερωτήματα: Τί εστί εθνική ταυτότητα; Τι εστί έθνος;

H παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, στις 21.00, στον προαύλιο χώρο του Παλαιοντολογικού Μουσείου Ρεθύμνου (Σαθά και Μαρκέλλου).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Αγγελική Ματθαίου
Διασκευή κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία–Δημιουργία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert
Σκηνικά /Κοστούμια /Σχεδιασμός Ήχου & Φώτων: Killing the fly
Παραγωγή: Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Βασίλης Δαμβόγλου”

Φωτογραφίες: Βασίλης Κοτρότσος, Κύνθια Κινδελή.

Διανομή Περιοδείας: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Ορφέας Γεωργίου

Ποιοι είναι οι Killing the Fly

Οι Killing the Fly είναι μία θεατρική ομάδα με βάση την Αθήνα. Αποτελείται από την Κατερίνα Δαμβόγλου και τον Robin Beer. Εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχουν συνεργαστεί με θεατρικές ομάδες όπως οι Complicite, οι Blind Summit, οι Theatre Rites και έχουν παρουσιάσει τη δουλειά μας στο Little Angel, στο Rich Mix, στην English National Opera, την Nederlandse Opera, στη Σκάλα του Μιλάνου, στην Όπερα Νουβέλ της Λυών, στο Φεστιβάλ της Αιξ-αν-Προβάνς και στο Φεστιβάλ του Σάλζβουργκ.

https://www.youtube.com/watch?v=IUzQrncbwxk