ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρικός Περίπλους – Σχολείο Θεάτρου: Τελευταία εβδομάδα εγγραφών

Η αγάπη για το θέατρο και η ανάγκη για εξέλιξη οδήγησε τον Θεατρικό Περίπλου τον Οκτώβριο του 2014 στην δημιουργία μιας θεατρικής σχολής στο Ρέθυμνο η οποία ονομάστηκε «Σχολείο Θεάτρου».

Στόχος είναι η εκπαίδευση, ανθρώπων όλων των ηλικιών που αγαπούν το θέατρο, μέσα από μαθήματα που καλύπτουν όλους τους τομείς που είναι αναγκαίοι για να ανέβει κάποιος στην θεατρική σκηνή.

Διευθύντρια και «δημιουργός» του Σχολείου είναι η ηθοποιός Μαρία Καντιφέ, η οποία είναι και η βασική εκπαιδεύτρια. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί – συνεργάτες είναι αναγνωρισμένοι άνθρωποι του θεάτρου από όλη την Ελλάδα, χρόνια εξειδικευμένοι στο αντικείμενο που διδάσκουν, οι οποίοι έχουν την ίδια αγάπη για το θέατρο και για την μετάδοσή του στους νέους ηθοποιούς, πράγμα που το αποδεικνύει η εμπειρία τους και η συμμετοχή τους στα μεγαλύτερα σχολεία της χώρας (Εθνικό Θέατρο, δραματική σχολή Κ.Θ.Β.Ε. κ.α.)

Η φοίτηση στο Σχολείο Θεάτρου είναι τριετής και ο κύκλος σπουδών διαρκεί από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο. Δεν είναι απαραίτητη κάποια θεατρική εμπειρία για να ξεκινήσει κάποιος τη φοίτησή του στο «Σχολείο». Τα μαθήματα αφορούν ενήλικες, ωστόσο με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων μπορούν να γίνουν δεκτά και παιδιά από 16 ετών και πάνω.

Ο κύριος κορμός των μαθημάτων είναι ο εξής: Υποκριτική, Δημιουργία ενός ρόλου, Αυτοσχεδιασμός, Κίνηση-Χορός, Σωματική Έκφραση, Ιστορία Θεάτρου, Σκηνική Αντίληψη, Ορθοφωνία.

Οι εγγραφές του Α’ έτους 2015-16 ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα στον Θεατρικό Περίπλου (Κουρμούλη 127, Ρέθυμνο) την Τετάρτη και την Πέμπτη ώρα 6μ.μ.-8μ.μ. και το Σάββατο 12μ.μ.-2μ.μ. 

Όλοι οι πρωτοετείς θα πρέπει να έχουν επιλέξει έναν θεατρικό μονόλογο της αρεσκείας τους μέχρι την έναρξη των μαθημάτων (20-30 γραμμές περίπου).

Το πρώτο μάθημα του Α’ έτους έχει οριστεί για την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015. Κύριοι εκπαιδευτές, όπως και στο έτος 2014-15, θα είναι η Μαρία Καντιφέ, η Αθανασία Κώστα και ο Θωμάς Καντιφές. Οι εξωτερικοί συνεργάτες που θα παραδώσουν μαθήματα και στο Α’ κα στο Β’ έτος είναι οι εξής: Μάρθα Φριντζήλα, Παναγιώτης Τσεβάς, Πασχάλης Τσαρούχας.

Περισσότερες πληροφορίες στο 6943688972 και στο www.theatrikosperiplous.gr

Θεατρικός Περίπλους: Κουρμούλη 127, Ρέθυμνο

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία Minoan Lines και τους:

Cul de suc café (Πλατεία Τίτου Πετυχάκη), Cloclo’s Art – χειροποίητες δημιουργίες (Τζάνε Μπουνιαλή 32), Book Spot (Χειμάρας 6), Agrimia Reastaurant (Τίτου Πετυχάκη 23), Σταυριδάκης Νίκος – Παιχνίδια, Δώρα (Εθν. Αντιστάσεως 69), Μυστικό (Αρκαδίου 180), Τα γουρουνάκια – εστιατόριο, ψησταριά (Ψυχουντάκη και Κουρμούλη γωνία), Mona Lisa – παραδοσιακό εργαστήρι ζωγραφικής (Παλαιολόγου 36), Αθηνά Τζεκάκη – Traditionaly Herbs (Εθνικής Αντιστάσεως 49), Othonas – Cretan gastronomy (Πλατεία Τίτου Πετυχάκη 27), Frou-frou & αρώματα (Τσουδερών 41), Κλαψινάκης (Λεωφ. Ηγ. Γαβριήλ 59)

δείτε που είναι ο Θεατρικός Περίπλους