ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Θοδωρής Νίνος: «Να δοθεί το όνομα του Αντώνη Πατεράκη στο πρώην δημαρχείο Νικηφόρου Φωκά»

Να δοθεί το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου του τέως δήμου Νικηφόρου Φωκά, Αντώνη Πατεράκη, στο κτίριο του παλιού δημαρχείου,όπου και θα στεγαστεί η Σχολή Ξεναγών Κρήτης, προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ρέθυμνο Αξίζεις», κος Θοδωρής Νίνος.

Σε σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία κοινοποιεί στον Δήμαρχο Ρεθύμνου και στους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και στην οικογένεια του Αντώνη Πατεράκη, ο κ. Νίνος αναφέρει:

«Κ. Πρόεδρε,

Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε, σαν Δημοτική Παράταξη, την ίδρυση και στέγαση της Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο. Μια στέγαση που πραγματοποιήθηκε με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου με την οποία παραχωρήθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του δημοτικού ακινήτου, του πρώην Δημαρχείου του Δήμου Νικηφόρου Φωκά. Ένα κτήριο που φέρνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του οραματιστή και δημιουργού του, του αείμνηστου Δημάρχου Αντώνη Πατεράκη.

Ενός ανθρώπου που ανάλωσε τη ζωή του στα κοινά. Αρχικά ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και στη συνέχεια ως πρώτος Δήμαρχος του νεοσύστατου Καποδιστριακού Δήμου Νικηφόρου Φωκά, τον οποίο υπηρέτησε για τρεις συνεχόμενες θητείες, οδηγώντας τον στη νέα αυτοδιοικητική δομή, αυτή του Καλλικράτη.

Βαθιά δημοκράτης, κατάφερε με τον μειλίχιο, αλλά παράλληλα και τον αποφασιστικό του χαρακτήρα, να συνθέσει και να ενώσει τις υγιείς και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου του, ανεξάρτητα και πέρα από κομματικές και πολιτικές τοποθετήσεις και πεποιθήσεις, με μοναδικό γνώμονα το καλό και την πρόοδο της περιοχής.

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον άνθρωπο αλλά και αυτοδιοικητικό παράγοντα του τόπου Αντώνη Πατεράκη, σαν δημοτική παράταξη «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» ζητάμε να δοθεί το όνομά του στο κτήριο του παλιού δημαρχείου του τέως Δήμου Νικηφόρου Φωκά και να ονομαστεί: «ΚΤΗΡΙΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ».