ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

«Το άγαλμα που ήθελε να πετάξει» από το 1ο ΕΠΑΛ – 1ο ΕΚ Ρεθύμνου 

Το άγαλμα που ήθελε να πετάξει Η θεατρική ομάδα 1ου ΕΠΑΛ – 1ου ΕΚ Ρεθύμνου παρουσιάζει το έργο «Το άγαλμα που ήθελε να πετάξει», τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στο Θέατρο Ερωφίλη και ώρα 21:00.

Λίγα λόγια για το έργο…​

Με αφορμή το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη «Το άγαλμα που κρύωνε» οι καθηγητές μας εμπνεύστηκαν και οι μαθητές μας έκαναν πράξη!

Ένα μικρό μαρμάρινο αγόρι ζει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Πρόκειται για ένα μικρό άγαλμα που βρέθηκε το 1922 στο Γεροντικό της Νύσσας στη Μικρά Ασία και μεταφέρθηκε στο Μουσείο της Αθήνας μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Μια διάσημη αρχαιολόγος το βάφτισε ”Μικρό Προσφυγάκι”.

Το μικρό αγόρι κρύωνε ολοένα γιατί νοσταλγούσε την πατρίδα του στην άλλη όχθη του Αιγαίου και ένιωθε άσχημα διότι ήταν μόνο του και ξένο μέσα σε ένα χώρο που δεν γνώριζε. Όλα αυτά , όμως, μέχρι τη στιγμή που θα βρει μερικούς απρόσμενους φίλους. Ήταν η κυρία Γαλάτεια και ο μικρός Λάμπης που θα αποτελέσουν για το «Μικρό Προσφυγάκι» την πρώτη του οικογένεια στην ξενιτιά η οποία βέβαια θα μεγάλωνε καθώς προοδευτικά και τα άλλα αγάλματα του χώρου θα εγκατέλειπαν την ψυχρή, μαρμάρινη ιδιότητά τους και θα αγκάλιαζαν με ζεστασιά το μικρό αγόρι.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο καθένας που παρακολουθεί το έργο αναρωτιέται αν μπορεί να αλλάξει τον εαυτό του και τελικά τον κόσμο… Οι νέοι ιδιαίτερα, που από τη φύση τους είναι οραματιστές και ονειροπόλοι πρέπει να δουν ότι μόνο αν αλλάξουμε στάση απέναντι στη ζωή και αν αγκαλιάσουμε τον συνάνθρωπό μας υπάρχει ελπίδα να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Αλλά και οι μεγαλύτεροι, οι γονείς, οι πολιτικοί και όσοι έχουν εξουσία στα χέρια τους αξίζει τον κόπο να προβληματιστούν για τα «πιστεύω» τους και να δώσουν προτεραιότητα στον άνθρωπο και όχι στην ύλη, στην ψυχή και όχι στο χρήμα.

Με αυτές τις αξίες για οδηγό γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούμε να γεμίσουμε τις καρδιές των παιδιών με τα όνειρα που δικαιούνται να κυνηγήσουν για να βελτιώσουμε την κοινωνία μας και να αλλάξουμε τη χώρα.

Ρέθυμνο 741 00, Ελλάδα