ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Νικολάου Ρεθύμνου στην 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα στην Αρχαία Ολυμπία

Μια ανεπανάληπτη και μοναδική εμπειρία βίωσαν δέκα μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου Ρεθύμνου. Το σχολείο μας επιλέχθηκε (ανάμεσα σε 3.000 περίπου σχολεία) μαζί με άλλα 12 Δημοτικά Σχολεία της Ελλάδας και ένα Δημοτικό Σχολείο από την Κύπρο – λόγω της συμμετοχής του στην 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα – να επισκεφτεί 2-4 Ιουνίου την Αρχαία Ολυμπία, με δωρεάν μετακίνηση και διαμονή με σίτιση στις εγκαταστάσεις της ΕΘΝΟΑ.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ετοίμασαν ένα πολυποίκιλο εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας και το Αρχείο «Αθήνα 2004», να ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και να γνωριστούν μεταξύ τους παίζοντας διάφορα διαδραστικά παιχνίδια.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας έγινε η παρουσίαση της γέννησης του International Fair Play Passport που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Πιέρ ντε Κουμπερτέν στο Στάδιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, για να ξεκινήσει ένα συμβολικό ταξίδι από τον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα συμβολισμού των Ολυμπιακών Αξιών. Όλη αυτή η προσπάθεια πλαισιώθηκε από την εξαιρετική χορογραφία της Άρτεμις Ιγνατίου, της εμπνευσμένης χορογράφου των τελετών Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Πρόεδρος της ΕΠΑΘΛΑ κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Fair Play κ. Ιωάννης Ψιλόπουλος, οι Πρόεδρος των Ολυμπιακών Ακαδημιών της Ιταλίας και της Ελλάδας κ. Mauro Checcoli και Γιώργος Αλικάκος, ο εκπρόσωπος της ΕΟΕ κ. Θωμάς Τόκας, ο Κοσμήτορας της ΔΟΑ και μέλος της ΕΘΝΟΑ κ. Κώστας Γεωργιάδης και ο Ταμίας της ΕΘΝΟΑ κ. Σταύρος Πέρρος.

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας – που συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς Ζαχαρένια Συλλιγάρδου και Σιμόνη Παλιεράκη – συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες.

Ευχαριστούμε την ΕΘΝΟΑ και ιδιαιτέρως την κυρία Ντενίζ Παναγωπούλου, όπως και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Χωρίς τη βοήθειά τους δε θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξίδι.