ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

“Το Facebook δεν πρόκειται να σταματήσει τον διαμοιρασμό ψευδών ειδήσεων”

Το Facebook δεν σκοπεύει να κάνει σοβαρές κινήσεις προκειμένου να σταματήσει τον διαμοιρασμό ψευδών ειδήσεων στην πλατφόρμα του, εκτιμούν αναλυτές.

Facebook

Η πρόκληση των πλαστών και παραπλανητικών ειδήσεων ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Το Facebook είχε δεχθεί σφοδρές επικρίσεις αφού φέρεται πως επέτρεψε τη διασπορά στην πλατφόρμα του παραπλανητικών ειδήσεων κάτι που ενδεχομένως επηρέασε το αποτέλεσμα τον προεδρικών εκλογών, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian. Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες.

Καθώς οι πιέσεις κατά του Ζούκερμπεργκ και του Facebook εντείνονται, η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης είχε υποσχεθεί ότι θα λάβει περισσότερα μέτρα προκειμένου να εξαλείψει τις παραπλανητικές ειδήσεις, μία κίνηση στην οποία έχει ήδη προβεί η Google, μπλοκάροντας τις ψεύτικους διαδικτυακούς ιστότοπους ειδήσεων από το διαφημιστικό του δίκτυο.

Ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις, το Facebook είναι απίθανο να εξετάσει την πληθώρα επιλογών που έχει για το συγκεκριμένο ζήτημα, επειδή απλά να κίνητρα για να κάνει κάτι τέτοιο είναι ελάχιστα, υποστηρίζουν ειδικοί.

«Παρά το γεγονός ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι πολύ ευγενικός σχετικά με το ζήτημα, δεν υπάρχει περίπτωση το Facebook να σταματήσει να εμποδίζει τους ανθρώπους από το να μοιράζονται ό,τι περιεχόμενο θέλουν να μοιραστούν στην πλατφόρμα. Ούτως ή άλλως αυτή είναι και η βασική ιδέα της ιστοσελίδας», δήλωσε στην Guardian ο συγγραφέας και καθηγητής Κλέι Σίρκι, ο οποίος ασχολείται με τη μελέτη των κοινωνικών δικτύων.