ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΝΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΗ

Το iPhone είναι πολύ ακριβό πια για τους Ευρωπαίους

iphone 5

Με δηλώσεις του στο Bloomberg, ο CEO της France Telecom, Stephane Richard επισημαίνει το αυτονόητο: γίνεται όλο και δυσκολότερο να πουληθεί ένα smartphone με τιμή άνω των 600 ευρώστην Ευρώπη. Επισημαίνει δε πως οι Ευρωπαίοι πολίτες γίνονται ολοένα και πιο επιλεκτικοί όσον αφορά τις τιμές των συσκευών, ενώ κρατάνε τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ότι παλαιότερα.

Έχει άδικο; Με τα εισοδήματα των Ευρωπαίων να μην παρουσιάζουν αύξηση ενώ αντίστοιχα την τιμή του iPhone, αλλά και των άλλων συσκευών να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, γίνεται όλο και μικρότερο αυτό το “hype” που υπήρχε παλιότερα με κάθε κυκλοφορία μίας νέας συσκευής από την Apple. Το επισημαίνει και ο ίδιος λέγοντας ότι οι «ουρές» γίνονται ολοένα και μικρότερες ενώ αυτό θα φανεί περισσότερο με το release του επόμενου iPhone. Θα δούμε, δηλαδή, στην Ευρώπη να υπάρχουν ολοένα και λιγότεροι “early adopters”, άνθρωποι που τρέχουν να αγοράσουν την πιο τελευταία high-end συσκευή.

Ο ίδιος υποστηρίζει στις δηλώσεις του πως είναι επιβεβλημένη η κυκλοφορία ενός πιο οικονομικού iPhone. Εμείς λέμε πως οι τιμές των smartphone που κυκλοφορούν εκεί έξω θα πρέπει να είναι πιο ορθολογιστικές και να αντιστοιχούν σε ένα μέσο προσωπικό προϋπολογισμό, αν τα smartphones θέλουν οι εταιρείες να υιοθετούνται από ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου. Αλλιώς ας κυκλοφορούν στην αγορά μόνο για μία “Elite” πελατών που μπορούν να τα πληρώσουν.

Απ’ ότι υποστηρίζει ο CEO της France Telecom που γίνεται πια Orange, περνάμε επιτέλους στην εποχή που οι καταναλωτές γίνονται περισσότερο συνειδητοποιημένοι για τις τιμές των gadget που αγοράζουν. Μακάρι.

Νίκη Λυμπέρη