ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΑΚΗ

«Το σχολείο μας, το 16ο Δημοτικό στο Ρέθυμνο!»

Είκοσι τρία, είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια περιμέναμε αυτή τη στιγμή!!! Είκοσι τρία χρόνια σε ένα λυόμενο σχολείο!!! Είκοσι τρία χρόνια περιμέναμε για τ’ αυτονόητα!!!

Τι ζητούσαμε δηλαδή; Ένα σχολείο που να είναι νόμιμο και με τις σωστές υποδομές για να στεγάσουμε τα μαθητούδια μας, τα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτες μας! Οι προσπάθειες χρόνων από τους εκπαιδευτικούς κι από τους γονείς μας, επιτέλους, καρποφόρησαν!

Σύντομα η υπόσχεση που δώσαμε στα παιδιά μας πραγματοποιείται… Να ξέρετε, μα και πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μαθητούδια που φοιτούν ακόμα και σήμερα αλλά και αυτά που αποφοίτησαν από το 16ο Δημοτικό Σχολείο, πίστεψαν, δούλεψαν και βοήθησαν στο όνειρο, ένα όνειρο που σήμερα γίνεται πραγματικότητα, πίστεψαν σ’ ένα καινούριο σχολείο! Προσωπικά, θέλω να κρατήσω στη σκέψη μου την καλή πλευρά της προσπάθειας αυτής.

Κάτω από τις τόσες αντίξοες συνθήκες το 16ο Δημοτικό σχολείο κατάφερε, ως Σχολική Κοινότητα (δάσκαλοι, μαθητές, γονείς, εθελοντές), να γίνει επέκταση της γειτονιάς του Μασταμπά και της πόλης μας. Είναι το σχολείο που «έχει γίνει ένα» με τη γειτονιά, ένα με το Ρέθυμνο, οι κάτοικοι της οποίας το έχουν αγκαλιάσει και υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών του. Μαζί καταφέραμε, μέσα στα κοντέινερ του σχολικού συγκροτήματος να χτίσουμε ένα ανοιχτό σχολείο, που προωθεί την πολιτιστική εκπαίδευση και δίνει αξία στη ζωή, δίνει αξία στο ίδιο το παιδί… αξία στο μέλλον μας!!!

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γ. Μαρινάκη, Δήμαρχο του Ρεθύμνου, τον κ. Γ. Γεωργαλή, υπεύθυνο στο Τμήμα Παιδείας, την Τεχνική Υπηρεσία, τον κ. Νίκο Σταγάκη και το Δ.Σ. ΧΕΝ Ρεθύμνου και Ελλάδος για την πολύτιμη βοήθεια αλλά και την ικανοποίηση του αιτήματος ανέγερσης ενός νέου σχολικού κτιρίου!!!

Σύντομα λοιπόν …στο Νέο μας Σχολείο που θα στεγαστεί στο οικόπεδο της ΧΕΝ (ιδιοκτησία του Δήμου Ρεθύμνου), στο Καινούριο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου!

Δέσποινα Μαυράκη, δασκάλα στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
Υποψήφια με τον συνδιασμό “Νέα Αντίληψη” του κ. Γιώργη Μαρινάκη