ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

To Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου συμπαραστέκεται στις εκπαιδευτικούς που διώκονται επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους στην απεργία

To Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου συμπαραστέκεται στις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου οι οποίες διώκονται επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους στην απεργία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, ένας μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απέργησαν στις 21 του Σεπτέμβρη μέρα Πανελλαδικής απεργίας ενάντια εργασιακό έκτρωμα Γεωργιάδη.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση αιματηρών αγώνων και αποτελεί το σημαντικότερο μέσο συλλογικής και αγωνιστικής δράσης για κάθε εργαζόμενο. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που διώκονται, και στο Σωματείο τους.

Καλούμε τους Συναδέλφους τον λαό του Ρεθύμνου  σε συμμετοχή στη συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτώβρη στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι καθηγήτριες που απέργησαν.

Δηλώνουμε ότι όσους νόμους και να νομοθετήσουν δεν πρόκειται να σταματήσουν την ταξική πάλη, ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό  τους  σύστημα.