Τρία τα καταλύματα – καραντίνας στην Κρήτη

Εκδόθηκε την Παρασκευή η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού για τα καταλύματα που θα μισθωθούν ως ξενοδοχεία – καραντίνας σε ολόκληρη τη χώρα. 

Τρία από τα ξενοδοχεία αυτά βρίσκονται στην Κρήτη, εκ των οποίων τα δύο στην περιοχή της Χερσονήσου στο Ηράκλειο και το τρίτο στα Χανιά. Τα δύο ξενοδοχεία της Χερσονήσου είναι τεσσάρων αστέρων και τεσσάρων κλειδιών αντίστοιχα, ενώ το ξενοδοχείο των Χανίων είναι δύο αστέρων.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τα καταλύματα που επελέγησαν θα μισθωθούν προκειμένου να λειτουργήσουν αποκλειστικά ως προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID 19.

Υπενθυμίζεται πως το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και καταλυμάτων να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση ώστε οι μονάδες τους να χαρακτηριστούν “καταλύματα – καραντίνας” ήταν ιδιαίτερα περιορισμένο λόγω της χαμηλής επιδότησης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργού Τουρισμού, θα έπρεπε να λειτουργεί σε κάθε νομό τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο – καραντίνα.