Δεν έλειψε φέτος το επικίνδυνο έθιμο των βαρελότων και δυναμιτών τη στιγμή του πρώτου «Χριστός Ανέστη» στην Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου, με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές σε επιχειρήσεις της περιοχής.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο αριθμός των εκρηκτικών ήταν τόσο μεγάλος, που από την ένταση των εκρήξεων έσπασαν τζάμια καταστημάτων στην πλατεία του χωριού. Μεταξύ των επιχειρήσεων που επλήγησαν ήταν καφενεία και ένα χοροδιδασκαλείο, το οποίο υπέστη σοβαρές φθορές.
Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια του εθίμου, τονίζοντας πως η κατάσταση κάθε χρόνο ξεφεύγει περισσότερο.
Οι αρχές εξετάζουν το περιστατικό, ενώ οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ζητούν αυστηρότερα μέτρα και περισσότερη αστυνόμευση ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.