Καθώς ο χειμώνας κατακλύζει το τοπίο, η VOΛΤΑ συνεχίζει το ταξίδι της, σε σχεδόν όλη την Κρήτη.
Παρασκευή 9/2 Ρέθυμνο,
Σάββατο 10/2 Ηράκλειο
Κυριακή 11/2 Χανιά
Μια βόλτα που προβληματίζει, αγγίζει και συνδέει ανθρώπους που αγαπούν τον περίπατο, την εναλλακτική τέχνη και τη μουσική. Σε ένα χειμωνιάτικο σκηνικό, αναδεικνύει νέες εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα. Μια εντελώς διαφορετική εμπειρία που μεταφέρεται από πόλη σε πόλη.
Βόλτα – η περιφορά γύρω από έναν άξονα / η διάνυση μίας απόστασης με τα πόδια, με ή χωρίς συγκεκριμένο προορισμό ή σκοπό.
«Μια μουσική αφηγηματική περιπατητική δράση, βασισμένη στον ελεύθερο πειραματισμό μέσω της θεατρικής αφήγησης και της μουσικής, σε άρρηκτη σχέση με το φυσικό / αστικό τοπίο. Εμπνευσμένη από τις καθημερινές σκέψεις των σύγχρονων κατοίκων της πόλης σε συνδυασμό με λογοτεχνικά κείμενα Ελλήνων συγγραφέων.
Διατίθεται στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Οι ακροατές / θεατές βιώνουν ένα μουσικό αφηγηματικό ταξίδι, φορώντας ακουστικά και περπατώντας σε επιλεγμένες τοποθεσίες της πόλης λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα».
Γιατί βγαίνουμε να περπατήσουμε, να κινηθούμε; Συμβάλλουν οι σκέψεις μας στην ανάγκη μιας βόλτας; Είναι το περπάτημα ένας τρόπος εκτόνωσης; Ένα τρόπος να διευκολύνουμε τη ροή της σκέψης μας ή ακόμα και να πάψουμε να σκεφτόμαστε; Πώς επηρεάζει και επηρεάζεται η σκέψη μας και κατ’ επέκταση το σώμα μας από αυτό που βλέπουμε, από αυτό που μας περιβάλλει και την αίσθηση που μας δημιουργεί;
Έχει ήχο η σκέψη μας; Ποια μουσική τον συνοδεύει; Πώς αλληλοεπιδρά ο εσωτερικός ήχος της σκέψης μας με τον ήχο του εξωτερικού κόσμου; Μπορεί η σκέψη να προσφέρει ένα προσωρινό καταφύγιο από τον θόρυβο του αστικού τοπίου;
Η σχέση του ανθρώπου με το τοπίο δημιουργείται μέσω της περιπλάνησης και της κινητικότητας. Κάθε μέσο μεταφοράς έχει τον δικό του τρόπο παρατήρησης. Ένας περίπατος κάνει ορατό αυτό που η καθημερινή ζωή δεν συγκρατεί επειδή είναι τόσο οικείο. Μέσα από το περπάτημα δεν αλλάζει μόνο η εικόνα μιας πόλης, αλλά και η αντίληψη που έχουμε για εκείνη. Μπορούμε να δούμε τα δέντρα, τα κτίρια, τα βράχια, το τοπίο, το φως σαν να τα αντικρίζουμε για πρώτη φορά. Να υπάρχουμε όχι μονάχα μιλώντας, ακούγοντας ή κοιτάζοντας αλλά να υπάρχουμε μέσα σε ότι, και μέσα από ότι μας περιβάλλει.
Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στην πόλη, ο ήχος των σκέψεων μας συγχωνεύεται με το ίδιο το ταξίδι. Κάθε βήμα συνοδεύεται από έναν πνευματικό διάλογο, μετατρέποντας τη βόλτα σε μια ψυχική και συναισθηματική εξερεύνηση. Το πολυσύχναστο αστικό τοπίο γίνεται το σκηνικό, και οι σκέψεις μας, οι πρωταγωνιστές σε αυτή την αστική αφήγηση. Τα βήματά μας δεν είναι μόνο ενάντια στο πεζοδρόμιο αλλά και ενάντια στους διαδρόμους του μυαλού. Ακόμη και μέσα στην αστική φασαρία, συμμετέχουμε σε μια σιωπηλή συνομιλία που εμπλουτίζει την εμπειρία.
Ένα «ταξίδι» προσωπικό και συνάμα ομαδικό, επαναπροσδιορίζοντας την θέση μας στον χώρο και το χρόνο. Διερευνώντας τον τρόπο που αυτά μας επηρεάζουν και τα συναισθήματα που μας δημιουργούν. Μια διαφορετική ματιά στο χώρο που μας περιβάλλει και στο πως αλληλοεπιδρούμε με αυτόν.
Η δράση απευθύνεται σε μικρό αριθμό θεατών (16) & κρίνεται αναγκαία η χρήση άνετων παπουτσιών. Η δράση είναι συμπεριληπτική και για το αγγλόφωνο κοινό της πόλης. Τμήματα του περιπάτου δεν είναι προσβάσιμα για άτομα με κινητικές δυσκολίες.
INFO
- ΡΕΘΥΜΝΟ: Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ώρα 18:00
Σημείο συνάντησης: Δημοτικός κήπος - ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ώρα 18.00
Σημείο συνάντησης: Πάρκο Γεωργιάδη - ΧΑΝΙΑ: Κυριακή 11 Φεβρουαρίου ώρα 18.00
Σημείο συνάντησης: Δημοτικός κήπος
Διάρκεια: 60 λεπτά
Εισιτήριο: 10€
Υποχρεωτική προ κράτηση θέσης: +30 6973 310 991
Απαραίτητη η προσέλευση 15 λεπτά νωρίτερα.
Συντελεστές:
Σύλληψη / Δραματουργία / Αφήγηση: Αποστολάκη Ελεάννα
Κείμενο: Εμπνευσμένο από το free press Κοντέινερ της Ελευθεροτυπίας
Μετάφραση κειμένων: Καϊάφας Μάριος
Πρωτότυπη μουσική: Γεωργιάδης Κωνσταντίνος (Hipcut), Πιτσιδήμος Χριστόφορος, Φλουρής Μιχάλης
Μίξη ήχου / Ηχητικός σχεδιασμός: Γεωργιάδης Κωνσταντίνος
Γραφιστικά / Βίντεο / Φωτογραφίες / Οργάνωση Παραγωγής:
Ομάδα Scarmi / ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΑΜΚΕ
Η VOΛΤΑ είναι μια δράση σε διαρκή εξέλιξη.