ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινάνε οι παραστάσεις του «Κατσούρμπου» στον Θεατρικό Περίπλου!

Αυτό το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και για 4 μόνο παραστάσεις η κωμωδία «Κατσούρμπος», βασισμένη στο ομώνυμο έργο της Κρητικής Αναγέννησης του Γεώργιου Χορτάτζη, θα μας περιμένει στον Θεατρικό Περίπλου!

Η ομάδα του Σχολείου Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου καταπιάστηκε με την Κρητική Αναγεννησιακή Κωμωδία, του Ρεθεμνιώτη συγγραφέα και ποιητή Γεωργίου Χορτάτζη, από την αρχή της προηγούμενης χρονιάς. Η δουλειά συνεχίστηκε διαδικτυακά  μέσα στην την περίοδο της καραντίνας για να καταλήξει ακόμα πιο δημιουργική και να ανθίσει από την -μεγαλύτερη πια- ανάγκη των συντελεστών να μοιραστούν το κέφι, τη χαρά, το χιούμορ και την ανάλαφρη διάθεση του έργου αυτού με ένα κοινό που τόσο το χρειάζεται την ιδιαίτερη αυτή περίοδο που διανύουμε. Πρόκειται για μια δροσερή παράσταση στην οποία τραγούδια, μουσικές και χοροί προσθέτουν πολλές νότες χαράς στο ήδη ευχάριστο κλίμα που μας έχει χαρίσει ο Γ. Χορτάτζης, διατηρώντας όλα τα στοιχεία της Κρητικής διαλέκτου του πρωτότυπου κειμένου. Και όλα αυτά μέσα από τη φρέσκια ματιά της σκηνοθεσίας της Μαρίας Καντιφέ, που μαζί με όλους τους συνεργάτες της έχουν δουλέψει σκληρά για να φτάσει στη σκηνή.

   Με στόχο να απολαύσουμε όλοι ασφαλείς θεατρικές στιγμές ο Θεατρικός Περίπλους έχει διαμορφώσει το χώρο του έτσι ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προδιαγραφές που υποδεικνύονται από τους κανόνες προστασίας. 30 μόνο θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν κάθε παράσταση, με τις πρώτες σειρές καθισμάτων να έχουν απομακρυνθεί από τη σκηνή ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Παράλληλα οι συντελεστές της παράστασης φορούν καθ’όλη τη διάρκειά της, ασπίδες προσώπου ενώ μάσκες και γάντια θα φορούν όλα τα μέλη του Περίπλου που συναναστρέφονται με το κοινό πριν και μετά την παράσταση. Ο χώρος απολυμαίνεται και αερίζεται τακτικά με φυσικό τρόπο ενώ το φουαγιέ έχει γίνει πιο ευρύχωρο και έχει προγραμματιστεί ο συντονισμός της εισόδου των θεατών ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. Για τον ίδιο λόγο ο χρόνος αναμονής καταργείται και οι θεατές θα οδηγούνται στις θέσεις τους με την άφιξή τους στο θέατρο. Ακολουθώντας τους κανόνες προστασίας τα εισιτήρια θα διατίθενται στο κοινό μέσω προπώλησης  για την αποφυγή συνωστισμού στο ταμείο του θεάτρου.

Με όλα τα παραπάνω αλλά και την υπευθυνότητα και την καλή διάθεση του κάθε θεατή θα καταφέρουμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε ζωντανή αυτή την εστία πολιτισμού στην πόλη μας.

Μην ξεχάσετε τις μάσκες σας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφέας: Γεώργιος Χορτάτζης
Διασκευή Κειμένου: Η ομάδα
Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Μαρία Καντιφέ
Σκηνικά – Κοστούμια: Θωμάς Καντιφές
Μουσική: Βαγγέλης Λινοξυλάκης
Ηχογράφηση / Μείξη τραγουδιών: Θανάσης Παπαθανασίου
Χειρισμός Φωτισμών: Άγγελος Καραβιώτης & Γιάννης Καλλέργης
Χειρισμός Ήχου: Εύη Καννά
Βοηθός Σκηνής: Ελένη Νικολουδάκη
Φωτογραφία Αφίσας: Εύη Καννά
Δημιουργία Αφίσας – Προγράμματος: Γιάννης Καλλέργης
Θεατρολογική Έρευνα, Επιμέλεια Κειμένων Προγράμματος: Άννα Τζανιδάκη

Διανομή:

Έρωτας: Ελένη Νικολουδάκη
Νικολός: Μάριος Μαραγκουδάκης
Κατσάραπος και Αρμένης: Γιάννης Σταθάκης
Πουλισένα: Άννα Τζανιδάκη
Αννούσα: Όλγα Καστρίτση
Κασσάνδρα: Ρένα Χατζάκη
Κουστουλιέρης: Βαγγέλης Λινοξυλάκης
Κατσούρμπος: Γιάννης Μαθιουδάκης
Δάσκαλος: Θωμάς Καντιφές
Αρκολιά: Μαρίλυ Αγγελιδάκη
Μούστρουχος: Μαριάννα Φωτοπούλου
Ανέζα του Στενού: Στέλλα Φραντζεσκάκη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Σάββατο 17, Κυριακή 18 και Σάββατο 24, Κυριακή 25 Οκτωβρίου / Ώρα έναρξης: 21.30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κάθε εβδομάδα Τετάρτη με Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο κατάστημα BOOK SPOT (Χειμάρρας 6, Παλιά Πόλη)

Γενική είσοδος: 12 ευρώ.

Υ.Γ. Για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω η προαγορά των εισιτηρίων είναι υποχρεωτική.

Πληροφορίες: 6945458516 & www.theatrikosperiplous.gr